Editia a XXII‐a a Târgului de Carte LIBREX va avea loc în perioada 12 – 16 martie 2014, în incinta Palas Mall din Iasi.
Autorii debutanti sau deja consacrati sunt invitati sa se inscrie in perioada 18 februarie – 5 martie 2014 pe lista vorbitorilor la Clubul de lectura „EX LIBRIS” din cadrul Targului de Carte LIBREX, cu propuneri de secvente literare din opera proprie. Persoanele interesate sunt rugate sa se inscrie si sa trimita propunerile prin e-mail (editurasedcomlibris@gmail.com) sau direct la sediul Editurii Sedcom Libris din Iasi, Sos. Moara de Foc nr. 4, in vederea selectarii si includerii acestora in program. Cele mai reusite creatii vor fi publicate in primul numar al revistei „LIBREX” care va aparea la editia de anul acesta a Targului de Carte.
REGULAMENTUL CLUBULUI DE LECTURA „EX LIBRIS”
Art. 1. Participanti. Clubul de Lectura „EX LIBRIS” se adreseaza, deopotriva, autorilor debutanti (nepublicati), dar si celor consacrati (deja publicati).
Art. 2. Sectiunile la care se pot onscrie participantii la Clubul de lectura „EX LIBRIS” sunt: Poezie, Prozaa, Eseu si Critica literara.
Art. 3. Scopurile Clubului de Lectura „EX LIBRIS” sunt urmatoarele: stimularea creativitatii, dezinvolturii in exprimare, talentului, originalitatii şsi imaginatiei in cadrul unei intalniri literare desfasurate pe fundalul unui targ de carte de traditie si descoperirea unor noi voci literare care vor fi publicate in revista „LIBREX” care va aparea la aceasta editie a Targului, precum si in cadrul unui viitor volum colectiv.
Art. 4. Obiectivele Clubului de Lectura „EX LIBRIS” sunt urmatoarele: stimularea si punerea in valoare a pasiunii pentru creatie, lectura, analiza critica si literara; stimularea performantelor artistice individuale si de grup; cunoasterea si aprofundarea literaturii romanesti si universale, clasice si contemporane; cultivarea aptitudinilor de comunicare expresiva, a creativitatii, receptivitatii si a originalitatii etc.
Art. 5. Inscrierea participantilor la Clubul de Lectura „EX LIBRIS” are loc in perioada 18 februarie – 5 martie 2014, inclusiv, prin e-mail (editurasedcomlibris@gmail.com). Persoana de contact din partea organizatorului este redactorul-sef, Alina Hucai (telefon: 0742 76 97 72, 0232 242 877).
Art. 6. Dosarul de inscriere. Concurentii vor transmite prin e-mail (editurasedcomlibris@gmail.com) un extras din propria creatie (minim 15 pagini – maxim 50 pagini), in format .doc, din care organizatorul va selecta un fragment pentru lectura in cadrul Clubului de Lectura si pentru publicare in revista „LIBREX”. Selectia prezentata nu este restrictionata de eventualele publicari si/ sau prezentari la diverse concursuri. Extrasul de opera va fi insotit de un dosar de autor format din Curriculum vitae literar insotit de fotografie, date de contact: adresa de e-mail, numar de telefon si adresa postala.
Art. 7. Organizatorul isi rezerva dreptul de a refuza acele creatii care nu cumuleaza un minimum obligatoriu de criterii literare axiologice, contin greseli gramaticale grave sau un limbaj licentios impropriu.
Art. 8. Organizarea. La intalnirea membrilor Clubului de Lectura „EX LIBRIS” din cadrul Targului de Carte LIBREX 2014, fiecare interventie, in limita timpului disponibil, va fi de maximum 15 minute. In cazul in care, din motive obiective, un autor nu poate fi prezent pentru a-si sustine momentul, organizatorul poate suplini aceasta absenta printr-un reprezentant al sau care va lectura paginile alese. Concursul se va desfasura in Sala Mozart de la nivelul II, Palas Mall, miercuri, 12 martie 2014, dupa o ordine a interventiilor ce va fi comunicata pe data de 6 martie 2014. Sala Mozart are o suprafata de 172.10 mp, o capacitate de 110 persoane (stil cinema) si un foyer pentru pauzele de cafea. Utilizatorii acesteia beneficiaza de următoarele facilitati: internet wi-fi, aer conditionat, ecran de proiectie, videoproiector, sistem audio profesional, microfoane, handsfree, pupitru, echipament IT. Toti participantii si sustinatorii lor sunt rugati sa aiba, pe tot parcursul Clubului de Lectura, un comportament civilizat si de fairplay. Ulterior, Clubul de Lectura „EX LIBRIS” se va reuni trimestrial, dupa un program dinainte stabilit si transmis membrilor sai, la Casa Cartii din Iasi, in Sala de Conferinte de la nivelul II.
Art. 9. Beneficii. Autorii selectati vor fi publicati in revista „LIBREX” si intr-un viitor volum colectiv, vor primi cate un exemplar gratuit din aceasta publicatie culturala si din volumul colectiv, vor fi promovati cu orice prilej si prin orice mijloc posibil de organizator, vor primi legitimatie de membru si vor deveni colaboratori ai organizatorului pentru diverse activitati editoriale.
Art. 10. Adeziune. Inscrierea in Clubul de Lectura „EX LIBRIS” si transmiterea materialelor catre organizator confirma, implicit, acceptarea conditiilor din acest regulament, ceea ce confera dreptul organizatorului de a dispune liber de orice constrangeri publicarea acestora in revista „LIBREX”, precum si in cadrul unui viitor volum colectiv.

Organizatorul evenimentului: Editura SEDCOM LIBRIS
Adresa: Sos. Moara de Foc nr. 4, cod 700527, Iasi
Contact: Tel.: 0232 242 877, Fax: 0232 233 080, E-mail: editurasedcomlibris@gmail.com
www.editurasedcomlibris.ro

Sub genericul ”Primăvara cărtilor la Iasi”, Librex‐ul reuneste anual expozanti din domeniul editorial din întreaga tară, precum si din arii conexe acestuia: papetărie, artă, muzică si diverse industrii creative similare.