Taxa Auto pentru anul acesta va primi o noua denumire aceasta intrand in vigoare de la 1 ianuarie. Dupa ce a fost taxa de mediu, taxa de prima inmatriculare, taxa auto sau taxa de poluare, iata ca acum dispare termenul de „taxa” pentru a nu-i speria prea mult pe alegatorii noului guvern si apare termenul de timbru. Timbrul de mediu va fi acelasi lucru, adica va fi platit cand cumperi o masina.

Atat masinile noi, cat si cele vechi, vor fi nevoite sa plateasca timbrul de mediu. Daca pana in prezent, la masina pe care doresti sa o cumperi second-hand, a fost deja platita vreo taxa auto de poluare sau prima-inmatriculare, nu se mai plateste acest timbru.

Momentan insa, este in vigoare taxa auto anuntata inca de acum 2 ani, taxa ce a fost amanata pana in ianuarie 2013. Despre acest timbru de mediu nu se stie nimic, ci este doar o mentionare ce anunta un proiect. Oricum, la cate taxe a vazut Romania, mai ales despre domeniul auto, vor mai trece luni bune pana cand vom avea de-a face cu Taxa Auto sub forma revizuita.