Sâmbătă, 28 iunie 2014, ora 21³⁰, Scena FIE Palatul Culturii, Iaşi

Invitaţi speciali:

Uyanga Boldbaatar – Voce etnică mongoleză

Orchestra „Masterpiece World Symphony”, sub îndrumarea concert-maestrului David Marcian

Andy Faulkner – Show lasere

Ciprian Costin – Producător

 

Fundaţia Iaşi – Capitală Culturală Europeană şi Primăria Municipiului Iaşi prezintă show-ul „The Masterpiece” în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei 2014, cel mai amplu eveniment cultural şi educaţional din România.

„The Masterpiece” cuprinde capodopere ale muzicii de film şi trailer din secolul XXI, interpretate sincretic, prin colaborarea muzicienilor profesionişti, oferind 100 de minute de conţinut intens, într-o producţie obţinută prin îmbinarea armonioasă şi sincronizată a muzicii de film cu show de lasere şi lumini.

În program: suita Trilogiei „THE DARK KNIGHT” si selecţii din albumele de muzică de trailer „ILLUSIONS” şi „SUN”.

Prin implicarea în acest proiect a maeştrilor compozitori de la Hollywood, Hans Zimmer şi Thomas Bergersen, publicul ieşean şi nu numai, va intra în contact cu viitorul muzicii orchestrale în concert, anume interpretarea hibridă a sunetelor electronice ultramoderne, a orchestrei simfonice şi a instrumentelor etnice.

Ciprian Costin este producătorul evenimentului “The Masterpiece”. Muzician multivalent care a încântat publicul în roluri de compozitor, dirijor şi pianist, Ciprian este deţinătorul mai multor premii internaţionale în concursuri de pian, compoziţie şi informatică.

Uyanga Boldbaatar este o artistă cu o voce etnică unică în lume, fiind unul dintre puţinii muzicieni experţi în stilul vocal mongolez „urtin duu”. Vocea sa extraordinară a apărut în producţii Google şi Disney, Uyanga reuşind să îmbine armonios acest talent special cu muzica pop şi R&B.

Orchestra „Masterpiece World Symphony” este pilonul care va susţine acest maraton muzical şi reuneşte artişti ai instituţiilor de cultură ieşene, respectiv Filarmonica „Moldova” şi Opera Naţională Română, sub bagheta concert-maestrului Marcian David. Prin multitudinea de imagini de un colorit sonor foarte bogat, orchestra va oferi publicului un concert simfonic de excepție, datorită frumuseții lucrărilor alese, a sunetului îngrijit, complet și echilibrat, lăsând o impresie deosebită. Activitatea interpretativă de bază a violonistului şi dirijorului Marcian David este cea de concert-maestru al Filarmonicii „Moldova” din Iaşi, poziţie pe care a deţinut-o în perioada 1977-2010.

Sursa: fieiasi.eu