Meru este o Galerie de Arta în care membrii pot savura o cafea sau un cocktail.  Ne place Meru datorită cauzelor și comunităților artistice pe care le susține.

Echipa Neața Iași a fost foarte entuziasmată să țină la Meru o nouă sesiune de Ticritic. Inițiativa Ticritic vizează bistrouri, cafenele şi pub-uri din Iaşi, cu scopul de a oferi Iașului „o hartă” cu recomandări în ceea ce privește timpul liber.

Meru este un spațiu creativ unde ai impresia că totul se transformă, nimic nu se pierde, iar inspirația prinde viață. Creativitatea se reflectă în toate camerele din Meru, chiar și în meniu. Localul se poate lăuda cu un meniu bogat care are un mare plus: vinuri (Casa Pancu) și sucuri românești (Ana are, Aroma). Ne place că se adaugă în multe din cocktail-uri lime și aloe vera (ca nutriționist, Șamanca poate confirma asta ca un mare plus pentru Meru).

Am cercetat meniul și am gsit incontestabil Cocktail-lui verii, cu un nume cât se poate de propice: June Bug (lichior de pepene galben, lichior de banane, lichior de cocos, sweet sour, suc de ananas). June bugs sunt gândăceii viu colorați cu un verde în reflexii de iunie 🙂 La fel și Cocktail-ul este verde și aromat cu un pic de spumă pufoasă de cocos și strategic ornat cu o felie de lime. Aromat și echilibrat, June Bug are gust de vară!

Sclipirea din cocktail-uri este că se folosesc doar câteva arome cu care se jonglează. Acestea combinate în amestecuri inspirate dau naștere la cocktailuri surprinzător de bune. Meru Rom Sour – găsești copilăria într-un pahar, pe noi ne-a dat peste cap! Red Corvette – combinația ideală între suc de fructe și alcool, Love Potion – un dulce bun potrivit pentru cei îndrăgostiți (de/cu tărie).

Ni s-a părut grozavă ideea de gustare pentru artiștii matinali care ajung devreme la atelier. Ne place ideea de lapte cald la Meru (o sugestie ar fi să se introducă roșcova sau să poți alege între lapte cu cacao sau roșcove). Barmanii sunt foarte drăguți și atenți. În Meru se obișnuiește să se întrebe ce gusturi are clientul, înainte de a-i face o recomandare din meniu, ceea ce ni s-a părut inteligent (un alt plus Meru).

Atmosfera locului este una caldă unde te poți face cuibări total pe vreo canapea chic. Candelabrul imens și de efect, din mijlocul tavanului înalt, ne-a inspirat de-a dreptul. Meru e un loc al creației, al muzelor, al artei sub orice formă, cu seri de jazz, lumini difuze, lapte cald și arome dulci. Un loc chic, dar fără pretenții simandicoase – un amalgam de simturi, intr-un stil eclectic, uman, ca de cămin boem. Un loc al metamorfozelor, al bunei dispozitii, dar și al surprizelor.

Meru are multe camere și multe surprize pe care vă încurajăm să le descoperiți personal.

Locație: B-dul Carol I, Casa cu Pasaj, et. 1, Copou, Iasi, Romania

Contact: clubul.creatorilor@yahoo.com