2012 a văzut lansarea a sute de produse și servicii noi, insa nu toate au fost de ajutor pentru publicul tinta, asa ca am realizat un top al esecurilor pe aceasta tema.

Apple Maps ne-a trimis direct în rauri si iazuri în loc de orasul pe care l-am ales noi ca tinta. De asta credem ca merita un binemeritat loc 1 in topul nostru.

 

apple-maps-washburn

Câștigător: iOS 6 Maps
Sa fim toții de acord că Apple Maps este cel mai mare eșec tehnic din 2012. De la debutul său cu iOS 6 in septembrie, serviciul de localizare, care a venit instalat in loc de Google Maps, a fost blamat din multe puncte de vedere, plangeri privind etichetarea incorectă a unor orașe și puncte de reper, conducând oamenii pe căi greșite și nu numai…

GPS-ul și Maps sunt o parte indisolubilă a experienței smartphone, ceva pe ce am ajuns să ne bazam, asa ca acesta problema a fost si inca este una de proportii epice.

 

 

 

honan-zambelichThe password

Aplicatie ce a incercat sa adune si sa controleze o suma de aplicatii printre care si LinkedIn, eHarmony, Yahoo si Paypal dar care s-a dovedit a fi un esec din cauza vulnerabilitatii la hackeri.

 

 

 

 

 

 

 

 

SONY DSCIntarzierea Blackberry 10

Dupa ce au anuntat lansarea OS Blackberry 10 in cursul acestui an, se pare ca intre timp, au descoperit ca mai au de lucrat un pic la el, asa ca au decis sa il amane, OS Blackberry 10 fiind anuntat acum sa apara pe 30 ianuarie si sa speram ca asteptarea va fi pe masura.

 

 

 

 

 

 

 

nokia-windows-phone-snyderNokia si Windows

Dupa ce Nokia a anuntat la inceputul lui 2011 ca v-a colabora cu Windows si vor realiza telefoane de exceptie, toata lumea era curioasa sa vada fructul colaborarii, insa acest lucru a durat cave timp tinand cont ca cei de la Nokia au trebuit sa realizeze o platforma tehnica stabila care sa ruleze fara nici o problema sistemul Windows Phone. Am fost uimiti de acest Windows Phone, sistemul venind ca o gura proaspata de aer fata de sistemele mobile de operare existente deja pe piata.

Insa problema a venit atunci cand s-a vorbit de pret, acesta fiind unul destul de mare, The Lumia 800 fiind lansat la un pret estimativ de 900$, un scor cam greu de inghitit. Din aceasta cauza Nokia are acum de suferit, vanzarile la smartphone-uri scazand drastic in ultimul trimestru.

Dar sa speram ca odata cu Lumia 920 totul se va remedia pentru cei de la Nokia si ca vor avea un 2013 mai fericit.

 

 

 

google-q-zambelichGoogle Nexus Q

Un anunt ciudat al celor de la Google a fost in acest an lansarea lui Nexus Q. Ce este aceasta ciudatenie, va intrebati ? Google Nexus Q pare destinat deocamdata doar utilizatorilor de smartphone-uri Android, iar functionalitatea sa este limitata de serviciile Google, realizand streaming direct din Google Play Music, Google Play TV & Movies sau din YouTube si avand si rol de amplificator audio.

Cu toate ca arata bine si suna bine se pare ca nu a fost asa de bine primit, nefiind luat de prea multe persoane acasa.