Dacă tot ne place atât de mult cafeaua, ne-am gandit să îi diversificăm utilizările. În acest articol îți prezentăm o rețetă cel puțin apetisantă:

Ingrediente pentru 2 porții:
un blat de tort
10 pliculete zahăr vanilat
10 gălbenușuri
1 ceașcă de cafea slabă
400 g unt
nucă tocată
frișcă
vișine din compot

Mod de preparare:
Gălbenușurile și zahărul vanilat se freacă bine, cu furculița, până se obține o cremă și se adaugă cafeaua. Se adaugă peste untul frecat spuma și se amestecă bine.
Blatul se taie în trei, pe lat, iar feliile acestuia se înmoaie foarte puțin, una câte una, în zeama de cafea (sau se toarnă peste ele cafeaua, pentru a le însiropa puțin).
Fiecare blat se stropește cu rom, se unge cu un strat de cremă și se pune următorul blat, continuându-se în același mod.
Cu restul de cremă se acoperă tortul, apoi se adaugă frișca, iar la urmă se ornează cu vișinele din compot și cu nuca zdrobită.

Vă dorim Poftă bună!