1. Mananca de 5 ori pe zi
Incepe intotdeauna cu micul dejun! Cu cat mananci mai mult dimineata, cu atat vei manca mai putin seara. Iar corpul tau iti va multumi pentru asta. Asigura-te ca iti faci timp zilnic pentru cele trei mese importante ale zilei, iar intre ele, in loc de snack-urile care ingrasa, mananca gustari sanatoase – fructe, legume, migdale. Mananca in asa fel incat sa nu te infometezi niciodata. Daca iti tratezi corpul cu atentie, cu siguranta nu iti va cere vreo atentie suplimentara!

2. Lucreaza cu greutati
Cred ca nu mai e nevoie sa iti spuna nimeni ca trebuie sa depui un minimum de efort daca vrei sa slabesti. Nu poti sa stai pe canapea in fata televizorului si sa astepti ca toate kilogramele in plus sa dispara ca prin minune. Mobilizeaza-te si trece sportul pe lista activitatilor tale zilnice. Indiferent ce sport alegi, lucreaza cu greutati. Ele te vor ajuta sa transformi grasimea in muschi, lucru pe care il vei adora imediat!

3. Mananca din farfurii mici, in culori inchise
Asa cum obisnuiesti sa iti faci curatenie in dulapul cu haine, ar fi bine sa incepi si cu bucataria. Fa pachet farfuriile mari si inlocuieste-le cu unele cat mai mici si in culori cat mai inchise. Albastrul inchis este o optiune buna, pentru ca iti scade apetitul. Evita cu desavarsire rosul, portocaliul sau galbenul, pentru ca au exact efectul opus.

4. Ai grija la cat mananci la restaurant
Acasa, e usor sa iti controlezi portiile de mancare. Problema intervine insa atunci cand iei masa la restaurant. In ziua de astazi, o portie normala de mancare poate hrani un elefant. Dar asta nu inseamna ca tu trebuie sa mananci tot ce ti se pune in fata. Daca portiile la restaurantele tale preferate sunt imense, roaga ospatarul de la bun inceput sa iti puna jumatate la pachet. Sau, daca ai aceleasi gusturi cu prietenele tale, impartiti o portie. In acest fel, nu vei mai fi tentata sa termini toata mancarea, iar silueta ta va avea numai de castigat.