Municipalitatea din Iaşi a anunţat că trupa rock Jethro Tull va cânta în capitala Moldovei pe data de 21 iunie în piaţa din faţa Palatului Culturii.
Ştiri pe aceeaşi temă VIDEO Jethro Tull cântă pe 20 iunie la Sala Palatului din Bucureşti Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE), programat la Iaşi în perioada 20-29 iunie. Concertul formaţiei Jethro Tull este programat în seara zilei de sâmbătă, 21 iunie, în piaţa din faţa Palatului Culturii.
Organizatorii, Primăria Iaşi, n-a dat mai multe detalii despre concert în momentul de faţă. Trupa britanică ajunge la Iaşi după un concert susţinut la Bucureşti, pe data de 20 iunie. Jethro Tull este o formaţie înfiinţată în anul 1967, al cărei lider este muzicianul Ian Anderson. Este considerată un fenomen unic în istoria muzicii. Concepută ca o trupă de blues psihedelic, muzica Jethro Tull a fost întotdeauna un complex ce cuprinde mai multe stiluri, inclusiv blues, jazz, folk, medieval, clasic, hard rock, alături de influenţe ale muzicii electronice.
În prezent, trupa este formată din Ian Anderson (flaut, voce, chitară acustică), Florian Opahle (chitară electrică), Scott Hammond (tobe), John O’Hara (clape), David Goodier (bas), la care se adaugă ajutorul lui Ryan O’Donnell, în domeniul vocal şi teatral. De-a lungul timpului, formaţia a vândut peste 60 de milioane de albume în toată lumea.
Iată alte evenimente programate în cadrul FIE: 20 iunie – Gala FIE în care va fi premiată excelenţa în educaţie 21 iunie – marşul absolvenţilor, urmat de un concertul Jethro Tull 22 iunie – Gala Operelor Naţionale. În paralel, proiecţii operă pe pietonal 26 iunie – Premieră – Bolero în faţa Palatului Culturii (opera din Iaşi) 27 iunie – concert extraordinar Eugen Doga 28 iunie – spectacol de lumini şi lasere pe muzică de orchestră 29 iunie – concert extraordinar Filarmonica Iaşi şi Filarmonica Chişinău.
Sursa: adevarul.ro