Ideile „geniale” vin, in cele mai multe dintre cazuri, in momente absolut banale. Un exemplu in acest sens este Rachel Held Evans, o scriitoare careia i-a venit ideea sa traiasca un an intocmai textului biblic cand facea dus.

Rachel se gandea la cartea „Anul trairii biblice”, scrisa de jurnalistul A.J. Jacobs, si cum textul acesteia ar fi fost diferit daca era redactat de o femeie. Asa ca decis sa traiasca timp de 12 luni conform Bibliei, respectand intocmai scrierea sfanta: fara sa se tunda si sa isi numeasca sotul „stapan”. Intreaga sa epopee a fost evocata pe blogul personal.

La sfarsitul acestei luni, ideea pornita de la o carte va fi publicata, si ea, tot sub forma unei carti, intitulata „Un an feminin de traire biblica”. Totusi, in ciuda criticilor, majoritatea pozitive, editura Lifeway, cea mai mare de profil Crestin din tara, a refuzat sa ii vanda cartea din cauza folosirii cuvantului „vagin” in text.

Tanara nascuta in Tennessee in 1981 a fost crescuta in spiritul Bisericii Crestine dupa Evanghelie si spune ca in cadrul comunitatii exista o mare presiune asupra femeilor, pentru a isi traii viata conform Bibliei.

Raspunsurile pe care le-a primit pe blog au fost preponderent pozitive, insa autoarea a fost surprinsa de cat de duri au fost criticii sai. Desi este constienta ca povestea sa este plina de „trucuri”, nu vrea sa fie considerata o batjocura la adresa Bibliei.
Iata cateva dintre regulile biblice pe care Rachel le-a urmat timp de un an de zile:

– In timpul menstruatiei ea a dormit afara intr-un cort. Considerata „impura”, nu a atins niciun barbat in acea perioada a lunii si a luat cu ea peste tot o perna pe care sa se aseze.

– De fiecare daca cand se plangea de ceva, cand exagera sau cand barfea, punea un penny intr-un borcan. In primele zile a strans 26 de pennys.

– Pentru fiecare penny din borcan, Evans a stat cate un minut pe acoperisul casei, ca pedeapsa. Conform proverbelor, e mai bine sa locuiesti pe acoperisul casei decat sa traiesti cu o femeie cicalitoare.

– Femeia a incercat sa isi croiasca propriile haine. A sfarsit prin a cere ajutor de la mama sa, pentru ca pana in acel moment nu stia sa coasa nici macar un nasture.

Primul lucru pe care Rachel l-a facut dupa ce anul ei biblic s-a incheiat a fost sa se duca la un salon de infurmusetare.

„Apostolul Pavel a scris ca este gloria unei femei sa aiba parul lung, dar sunt convinsa ca nu ar mai fi scris asa ceva daca m-ar fi cunoscut pe mine”, a spus americanca.