Iti prezentam noi cateva idei:

1. Aplicaţii portabile

Puteți rula orice fel de aplicații şi jocuri de pe orice computer, doar introducând stickul. În acest fel nu va mai fi nevoie să le căutaţi pe internet şi să le instalaţi ori de câte ori folosiţi un alt computer decât cel personal.

2. Evită suprascrierea sistemului de operare

De pe un simplu stick USB puteți rula oricând atât sistemul de operare Windows, cât şi Linux, fără a suprascrie sistemul actual.

3. Transformă-l într-o cheie

Cu un program free precum Predator vă puteţi transforma stickul USB într-o „cheie” cu care vă puteți accesa calculatorul doar atunci cand îl conectați la unitate și închide când îl deconectați. Dacă altcineva încearcă să vă deschidă calculatorul, se la lovi de mesajul „access denied”.

4. Performanţe mai bune

Vă puteţi face computerul să funcţioneze mai repede şi mai bine dacă veţi conecta la acesta stick-ul USB pe care aţi urcat iniţial programe gratuite care au scopul de a creşte performanţele. Exemplu – Ready Boost. În acest fel puteţi avea un calculator mai bun fără a-l încărca în vreun fel.

5. Testează site-uri

Pentru cei care nu ştiu, pe Flash Drive pot fi păstrate aplicaţii precum Server2Go şi cu ajutorul cărora poţi testa oricând un anumite website direct de pe USB.