Primul mesaj a fost trimis in reteaua de microblogging de Jack Dorsey, creatorul acesteia, pe 21 martie 2006.

„Just setting up my twttr” este primul mesaj trimis de Jack Dorsey in reteaua pe care chiar el a creat-o in urma cu sapte ani. Din 2006 si pana azi s-a ajuns la performante de neimaginat: peste 400 de milioane de mesaje trimise zilnic, 200 de milioane de abonati, 28 de limbi folosite in comunicare.

Companiile si-au schimbat strategia de marketing, clientii lor sunt mai atenti la mesajele trimise in retea decat la reclamele stradale sau televizate. Twitter a schimbat regimuri politice, populatiile opresate au reusit sa-si faca auzita vocea, in timp ce presa a intat intr-o noua era, cea a stirii transmise in timp ce evenimentul are loc„, a declarat Vicky Beeching, cercetator in online.

Un mesaj pe Twitter poate contine cel mult 140 de caractere, dar 40% dintre utilizatorii retelei o folosesc pentru a urmari mesajele altora. Pe 25 martie 2012, regizorul James Cameron a trimis un tweet din cel mai adanc punct planetei, Groapa Marianelor, in timp ce „Four more Years”, mesajul trimis de Barack Obama dupa realegerea in functia de presedinte a fost retrimis de peste 811.000 de utilizatori.