elicopter

Un elicopter s-a prăbuşit  în centrul Londrei, după ce s-a lovit de o macara, au anunţat posturile de televiziune britanice, difuzând fotografii cu un nor negru de fum care se ridica deasupra clădirilor de pe stradă. Se pare ca accidentul a avut loc în apropierea unei linii de cale ferată, iar transportul feroviar a fost suspendat.

elicopter 7elicopterelicopter2elicopter 5elicopter3elicopter 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serviciile de urgenţă au dat curs unor sesizări cu privire la prăbuşirea unui elicopter în sudul Londrei, iar Brigada de pompieri din Londra a anunţat că a primit multiple apeluri telefonice, după ce un elicopter a lovit o macara, în zona Vauxhall.

Elicopterul „a picat direct spre sol”, potrivit lui Paul Ferguson, un fost producător BBC. De asemenea, martori au anunţat că au văzut o coloană de fum în zonă.

Poliţia a anunţat că a primit primul apel telefonic la ora 8.00 GMT (10.00, ora României), iar Serviciul londonez de Ambulanţă a anunţat că se află la faţa locului. Surse din domeniul transporturilor din capitala britanică au confirmat, de asemena, că este vorba despre un incident.

Zona în care s-a prăbuşit elicopterul se află în apropierea clădirii MI6, serviciile de informaţii externe din Marea Britanie, şi a locului unde urmează să fie construită ambasada Statelor Unite.

„Toată lumea a crezut că este un atac terorist, era destul de devreme. A fost înfricoşător. Toată lumea încerca să iasă din clădire”, a declarat un martor ocular, Matt Harverson, pentru Sky News.

Peste 60 de pompieri şi opt autospeciale se află la faţa locului, afirmă corespondentul BBC.

Potrivit The Sun, la bordul elicopterului se afla o persoană, iar în incident ar fi fost avariate două maşini.

„Clădirea de care s-a lovit elicopterul este învăluită în ceaţă”, a mai declarat Ferguson. El a adăugat că macaraua de pe clădire „atârna pe o parte” a acesteia. Martori au declarat că au văzut moloz pe sol.

Potrivit unui corespondent BBC, cel puţin patru ambulanţe şi numeroase vehicule de poliţie se află la faţa locului. Circulaţia este închisă pe Wandsworth Road, la nivelul staţiei Vauxhall, la sol părând că există moloz, potrivit corespondentului, iar o macara de pe clădirea aflată în construcţie pare avariată.

Martori au postat mesaje pe Twitter despre ceea ce au văzut. „Tocmai intram cu bicicleta (în zonă), când am văzut mult fum deasupra (zonei) Vauxhall, înţeleg că s-a prăbuşit un elicopter, l-am văzut zburând deasupra Chelsea Bridge şi m-am gândit că este ciudat”, scrie Belinda Moore, într-un mesaj postat pe Twitter.

 

 

 

 

 

 

sursa: mediafax.ro