Razvan Girmacea, fondator si dezvoltator Monitor Backlinks, are 30 de ani, din Iasi si este pastionat de Web si dezvoltare SEO. Activeaza de 10 ani in acest domeniu si, dupa un timp, a realziat ca exista foarte multi freelanceri care fac SEO care isi tin link-urile intr-un Excel/Spreadsheet. Verificarea manuala a acelor link-uri consuma timp, e plictisitoare si pot fi probleme care nu sunt vizibile aruncand doar o simpla privire.

Primul start-up online al lui Girmacea a fost un magazin online de jucarii educative pentru copii pe care l-a vandut la inceputul lui 2012.
Absolventul Facultatii de Calculatoare de la Suceava si masterand in Sisteme Informationale in Afaceri, in Iasi, a realizat ca “timpul e pretios si de fiecare data cand pot, fac softuri automate care sa imi usureze munca. Astfel s-a nascut Monitor Backlinks, un serviciu care verifica regulat si automat starea link-urilor catre anumite site-uri si notifica utilizatorul prin e-mail daca se intampla ceva cu backlink-urile monitorizate”.
Acest lucru inseamna ca utilizatorul poate actiona sa recupereze rapid un backlink la care a stat probabil destul de mult timp sa il obtina sau a investit o anumita suma.
“In esenta, Monitor Backlinks, lansat la finalul lui 2011, ajuta pe cei care fac SEO (Search Engine Optimisation) sa se focuseze pe link building (aducerea de link-uri catre un site anume) sa isi monitorizeze acest proces si sa poata recupera link-urile la care au muncit destul de mult”, spune el, pentru Wall-Street.ro.
A lansat produsul rapid, functional, si a petrecut urmatorul an pentru a valida ideea produsului si sa imbunatateasca produsul in functie de feedback-ul utilizatorilor.
“La inceput a fost foarte greu sa le fac pe toate (dezvoltare, business, promovare, comunicare), dar la inceputul lui 2012 Daniel Damian s-a oferit sa ma ajute pe partea de promovare si comunicare si lucrurile au mers mai usor si mai accelerat”, relateaza el primele dificultati.
“Pentru un start-up mi se pare foarte greu, dar important, sa stii cat si unde sa investesti pentru a aduce sustenabilitate proiectului”.

Ce urmeaza pentru 2013?
“Pentru 2013 am multe planuri, in special de lansare de noi produse care vor sustine Monitor Backlinks si de imbunatatire a celor existente. Vor creste costurile si trebuie sa fiu atent la cashflow, dar vom accelera dezvoltarea si ne vom pozitiona pe piata ca un tool care nu trebuie ignorat de cei care se ocupa de SEO”, spune anreprenorul.
El doreste ca ca Monitor Backlinks sa se deosebeasca de concurenta din piata prin limitarea functionalitatilor la doar cele care tin de monitorizarea link-urilor si prin reducerea timpului utilizatorului in a folosi Monitor Backlinks, concentrandu-se pe link building, tool-ul functionand in spate, ca un ajutor.