Independenti, pragmatici, mereu pe fuga, tinerii din generatia Z sunt decisi sa isi traiasca viata si sa isi construiasca parcursul educational si profesional conform propriului set de valori.
Statisticile RIUF- The Romanian International University Fair arata ca acestia sunt din ce in ce mai deschisi sa studieze si sa calatoareasca in strainatate. Daca pana in 2013 din Romania plecau la studii in strainatate in jur de 33.000 de tineri, in doar doi ani numarul lor a crescut cu 7000, ajungand anul acesta la peste 40.000.
Preocupati de mediul inconjurator si situatia economica a comunitatii din care fac parte, peste 50% dintre tinerii generatiei Z doresc sa-si construiasca propriul start-up si au reactii negative fata de ideea de a lucra intr-o organizatie cu sistem ierarhic pe verticala. Asta se reflecta si in optiunile de studiu ale acestora. Peste 35% dintre cei care opteaza pentru o facultate in afara tarii aleg domenii precum Business, Management, Economie si Finante, 24% opteaza pentru Marketing si Publicitate, 21% tind catre Stiinte Politice, Relatii Internationale si Stiinte Legale, iar 18% merg spre Tehnologie si IT.
Cautand un mediu universitar in care inovatia, etica si distractia fac echipa, tarile care se apropie cel mai mult de acest ideal sunt UK, USA, Germania, Olanda, Franta, Elvetia si tarile nordice.
Peste 50% dintre romanii care vor sa mearga la studii in strainatate ar alege ca destinatie UK, iar 30% dintre acestia ar dori sa studieze la o institutie din USA, fiind urmata indeaproape de Danemarca, Germania, Olanda si Franta. Alte destinatii mai putin populare sunt reprezentate de Ungaria, Arabia Saudita, Rusia, China, Grecia si Cehia.
Locurile in care tinerii romani cauta informatii despre universitatile din afara teritoriului Romaniei sunt platformele online, site-urile universitatilor, forumurile si evenimentele educationale. Targul international de universitati RIUF ofera celor interesati de studiile in strainatate ocazia de a afla informatii complete, concrete si de actualitate despre universitatile la care doresc sa ajunga.
In aceasta toamna, Bucuresti (3-4 octombrie, Sala Palatului), Iasi (6 octombrie, Palas Congress Hall) si Timisoara (8 octombrie, Hotel Continental) sunt punctele de intalnire pentru cele peste 80 de universitati internationale si a tinerilor interesati de programe de studiu in strainatate, cu ocazia celei de-a XVII-a editii a RIUF – The Romanian International University Fair.
Cei care vor trece pragul targului vor putea afla mai multe despre cele 6000 de programe de studiu la nivel de licenta, masterat, MBA si doctorat de la reprezentantii universitatilor, dar si de la consilierii educationali prezenti la RIUF.
Cei care doresc sa afle mai multe despre oportunitatile de studiu in Romania si in strainatate se pot inscrie pe site-ul RIUF, iar la finalul acestei editii vor primi gratuit o oferta personalizata de studii in functie de domeniile si tarile lor de interes.

Despre Grupul EDUCATIVA
EDUCATIVA este un grup de organizatii non-guvernamentale si companii ce dezvolta produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala. Printre programele EDUCATIVA se numara serviciile de consiliere educationala EDMUNDO, UNIVERSALIO si EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro si platforma centralizata de inscriere la universitati din Romania, AdmitereOnline.ro.