Pick-up-ul este încă extrem de popular pe piața auto nord-americană ca dovada a acestui fapt prezentam 2 din cele mai noi modele prezentate de General Motors, Chevrolet Silverado și GMC Sierra.

173785l-610x390-b-880cdc91

 

 

Noile modele Chevrolet Silverado și GMC Sierra vor fi prezentate oficial publicului la Salonul Auto de la Detroit din ianuarie 2013. Cele doua pick-up-uri sunt realizate pe aceiasi platforma si pot fi configurate in diferite versiuni, cabina simpla, extinsa sau dubla. Aceasta noua generatie de la Chevrolet prezinta linii patratoase, impunatoare prin masivitatea lor, cu multe unghiuri drepte, completate de blocuri optice masive, farurile fiind duble si amplasate vertical.

In ceea ce priveste motorizările, sa nu uitam pentru o secunda ca vorbim despre 2 masini americane ce respecta traditia motoarelor in V, astfel ambele modele rămân fidele propulsoarelor pe benzină cu șase sau opt cilindri în V, insa ambele motorizari fac parte din nou familie EcoTec3 sistem ce are ca rol dezactivarea cilindrilor pentru e economisi carburant și a scădea emisiile poluante.
Propulsoarul V6 are o capacitate cilindrică de 4.3 litri, dar clienți ce vor dori mai multă putere pot opta între două motorizări V8 de 5.3 sau 6.2 litri.

Pentru moment, General Motors nu a dat inca publicității și cifrele pentru consumul de carburant și puterea specifică fiecărui motor, acestea urmând să fie anunțate la începutul anului viitor.