Tinerii antreprenori români au șansa de a-și dezvolta și promova idea de afaceri, la nivel global, în cadrul competiției University Startup World Cup, un program destinat startup-urilor, cu o istorie de peste 15 ani.
University Startup World Cup sau USWC, după cum o prezintă organizatorii, este mai mult decât o simplă competiție: echipele participante vor avea oportunitatea de a lucra la ideea lor sub îndrumarea celui mai mare program de mentorat din Scandinavia. Timp de o săptămână 65 de echipe din întreaga lume vor participa la diferite ateliere, programe de team building și evenimente de networking menite să contribuie la dezvoltarea unor idei de afaceri scalabile. În plus, câștigătorii se vor bucura de un premiu de 25 000 de dolari pentru a-și putea pune bazele afacerii.

Sună tentant, așa-i? Să vedem mai multe detalii. Participarea la acest program, destinat startup-urilor, este alcătuită din două etape: prima constă în etapa națională, Venture Cup Startup Competition, iar a două etapă o reprezintă competiția internațională  University Startup World Cup, ce va avea loc în Copenhaga, Danemarca.

Dorința de a aduce ideile studenților români mai aproape de scena startup-urilor internaționale le-a surâs fondatorilor Venture Cup Romania încă din 2016. Iar în 2018 au reușit să pună bazele primei ediții Venture Cup Startup Competition în România. Aceasta va avea loc în orașele Cluj-Napoca și Iași, însă înscrierile sunt deschise pentru antreprenorii din întreaga țară. Singura condiție pentru a putea participa este ca cel puțin un membru să fie înscris într-un program (licență, masterat, doctorat, MBA) la una dintre universitățile din România sau să fi absolvit în anul curent.
În urma înscrierilor online se vor selecta în jur de opt – zece echipe care vor participa la eveniment. În cadrul etapei naționale echipele participante își vor susține ideea, printr-un pitch de 4 minute, în fața unui juriu alcătuit din persoane cu experiență în domeniul startup-urilor. Finalele naționale vor avea loc în spațiile de coworking FabLab Iași și Cluj Startups.

Programul se adresează tinerilor ingenioși și motivați să producă o schimbare. Așadar, dacă ești de părere că ideea ta are potențial scalabil, echipa Venture Cup România te încurajează să o prezinți în cadrul competiției naționale Venture Cup Starup Competition. Dacă și juriul este de aceeași părere vei primi un mentor din Danemarca și un “golden ticket” spre Copenhaga.

Calendar Venture Cup:

  • 9 aprilie – 13 mai – Înscrieri;
  • 3 iunie – Etapa națională Cluj-Napoca;
  • 9 iunie – Etapa națională Iași;
  • 8-12 octombrie 2018 – the University Startup World Cup, Copenhaga.

Mai multe detalii, cât și formularul de înscriere îl găsești la adresa www.venturecup.ro.