Daca inca mai folositi Windows 7 sau Xp si va enerveaza mereu timpul de asteptare pana se deschide sistemul de operare, Windows 8 a venit cu solutia: un proces de boot-are hibrid ce dureaza doar 2 secunde.

windows8Microsoft a făcut un salt urias în Windows 8 prin reducerea semnificativă a timpului de pornire, comparativ cu versiunile anterioare de Windows. Microsoft a proiectat Windows 8 în așa fel încât utilizatorii nu vor avea nevoie să boot-eze Windows 8 frecvent și chiar dacă aveți nevoie pentru a reporni sistemul, atunci ar trebui să fie cât mai rapid posibil.

În Windows 8, Microsoft a dezvoltat un nou mod  de pornire rapida, care este un hibrid format din pornire la rece tradiționala și revenirea din hibernare. În Windows 8 sesiunile utilizatorilor sunt închise în loc de închiderea sesiunii kernel-ul. Apoi, sistemul este înscris în modul de hibernare, comparativ cu o hibernare complet, care include o mulțime de pagini de memorie utilizata de aplicații, sesiunea de hibernare este mult mai mica si dureaza mai puțin timp scrierea pe disc. Folosind această tehnică de încărcare, Windows 8 oferă un avantaj semnificativ pentru sesiunea de boot-are.

O demonstratie arata cum incarcarea sistemului de operare Windows 8 dureaza doar 2 secunde: