Windows Phone vine tare din urmă. Potrivit Microsoft, în Windows Phone Store sunt acum peste 200.000 de aplicații, iar numărul acestora va crește și mai mult în următoarea perioadă.
În luna octombrie, smartphone-urile cu Windows Phone reprezentau 9,2% din piața Europei. Potrivit Kantar World Panle, se pare că Windows Phone a ajuns acum la o rată de 10,2%. Iar lucrurile stau și mai bine în Mare Britanie, acolo unde smartphone-urile cu Windows Phone reprezintă 11,9% din piața europeană, potrivit geeky-gadgets.com.

Potrivit studiilor, Nokia Lumia ar fi influențat această creștere a popularității. Iar această informație sună bine pentru Microsoft, care a cumpărat divizia de telefoane mobile de la Nokia.

Tranzacția a fost în valoare de 5,44 de miliarde de euro, iar aproximativ 32.000 de angajaţi ai Nokia vor trece la Microsoft, dintre care 4.700 doar în Finlanda.

Nokia a anunțat că vrea să investească în echipele de dezvoltare Nokia Here (hărți) și NSN (infrastructură de telecomunicații). De asemenea, potrivit TechCrunch, printre altele, finlandezii se ocupă de cercetare și vor să dezvolte diverse aplicații în microscopia electronică.

 

Cum arata Windows Phone 8? Vezi in videoclipul de mai jos: