Eficienta energetica este un termen foarte larg care se refera la multele modalitati prin care putem obtine acelasi beneficiu (lumina, incalzire, miscare, etc.) folosind mai putina energie. Domeniul acopera automobilele eficiente, becurile economice, practicile industriale imbunatatite, izolarea mai buna a caselor si o gama de alte tehnologii. Pentru ca economisirea energiei inseamna si economisirea banilor, eficienta energetica este foarte profitabila.
Agenția Internațională a Energiei (AIE) estimează că consumul mondial de energie va crește cu 40% în următoarele două decenii, ceea ce înseamnă că guvernele ar trebui să pună în aplicare măsuri speciale, cum ar fi utilizarea de energie din surse regenerabile, dar, mai presus de toate, să promoveze campanii de pentru o utilizare mai eficientă și de economisire a energiei.

Ziua Mondială a Eficienței Energetice este sărbătorită anume astăzi în onoarea primei reuniuni a experților din lume care a avut loc pe 5 martie în anul 1998 în Austria pentru a discuta despre criza energetică și soluțiile sale posibile.

Acum acesta oferă o oportunitate de a reflecta asupra practicilor care vizează o utilizare durabilă și rațională a energiei precum și angajamentul guvernelor, întreprinderilor și instituțiilor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Sursa: ecomagazin.ro, ionmuntean.com