La Iasi de ziua Unirii vor fi organizate o multime de evenimente, concerte, hore, parade, discursuri, toate acestea cu ocazia celebrarii a 154 de ani de la Unirea Principatelor.


 

 

Astfel pe 24 ianuarie, de la ora 9.00 pana la 10.00, in Piata Unirii va avea loc un concert de muzica populara cu Maria Dragomiroiu, Petrica Stoian, Veta Biris, Laura Lavric, Zenaida Julea si Nicolae Hlib.

Dupa ora 10:00 incep manifestarile oficiale, intonarea imnului de catre fanfara Garnizoanei Iasi, ceremonialul religios Te Deum, discursurile oficialitatilor care vor ajunge la Iasi, depunerea de coroane la „Monumentul Al. I. Cuza”, defilarea detasamentelor militare, intonarea Horei Unirii si o slujba religioasa la Biserica „Trei Ierarhi”.

Incepand cu ora 12 vor fi impartite pe strada Alexandru Lapusneanu peste 5.000 de portii de fasole cu carnati, iar intre orele 17.45 si 18.00 va avea loc parada “Retragerea cu torte”, la care vor participa 100 de militari care vor marsalui cu torte aprinse pe traseul Muzeul Unirii – Palatul Culturii.

Intre orele 18.00 – 20.00, pe Esplanada Palatului Culturii va avea loc un concert la care vor urca pe scena Ruby, Iris si Zdob si Zdub.