Frica. Este una dintre emoţiile primare ale omului, cu toate acestea este cea care ne opreşte pe cei mai mulţi dintre noi să trăim la capacitate maximă sau să ne urmăm inima.
Cele trei mari temeri de care se plâng majoritatea oamenilor:

1) Teamă de eşec
2) Teamă de a nu fi “suficient de bun/ă”
3) Teamă de a dezamăgi oamenii

Ce putem face pentru a ne depăşi aceste temeri? În primul rând să ne dăm seama că nu suntem singurii. O bună recomandare este de a discuta şi a veni în contact cu persoane care au făcut deja ceea ce vrei şi tu să faci. Când am început să fac acest lucru mi-am dat seama că fiecare om inteligent şi de succes a avut propriile temeri şi CU TOATE ASTEA A REALIZAT MULTE LUCRURI! Poveştile altora te vor face să înţelegi că nu eşti singur, iar asta m-a făcut să suflu uşurat şi mi-a dat curaj pentru a merge mai departe.

Un alt secret este să ceri ajutor. Uneori avem nevoie doar de puţin sprijin şi dragoste.
La cine poţi apela când frică e pe cale să te copleşească?
Fă-ţi relaţii şi dezvoltă cercuri de oameni pe care să te bazezi atunci and ai nevoie de puţină încurajare. Oamenii “tăi” pot să-ţi dea curaj şi idei pentru a merge mai departe.

Un alt secret este să faci mişcare. Prin mişcare, se poate elibera de tensiunea negativă. În acelaşi timp, prin mişcare, te simţi mai conectat la ceea ce se întâmplă şi ai o perspectiva mai pozitivă.
Iată trei paşi concreţi pe care-i poţi face că să-ţi combaţi temerile:

1) Trebuie să fii convins de faptul că nu poţi eşua. Dacă lucrurile nu merg aşa cum ai sperat sau nu merg deloc, privestele că pe o oportunitate de a le revizui, de a te reîncarcă, şi încearcă din nou, cu mai multă înţelepciune şi experienţă.

2) Eşti SUFICIENT DE BUN/A. Prin însăşi natură existenţei tale pe acest pământ, eşti sufficient de bun/a. Evita să te compari cu alţii şi concentrează-te pe a fi cel/cea mai bun/a la ce poţi tu face în propria ta călătorie. Cu practică şi meditaţie, teamă de a nu fi “suficient de bun/a ” pur şi simplu va dispărea.

3) Învaţă să dezamăgeşti cu graţie. Nu este niciodată uşor atunci când dezamăgeşti oamenii, dar a spune nu pentru a-ţi proteja propria rezervă de energie şi sănătatea este ceva ce trebuie să învăţăm cu toţii pe măsură ce agendele noastre se aglomerează şi avem tot mai multe pretenţii pe timpul nostru. Dacă o faci cu sinceritate şi blândeţe, să-i dezamăgeşti pe alţii poate deveni cea mai eliberatoare calitate pe care o poţi învaţă.

Sursa: viataverdeviu.ro