Ziua Internaţională a Jazzului se celebrează la nivel mondial din 2012, când UNESCO a proclamat că dată de 30 Aprilie să fie dedicată jazzului pentru a reuni comunităţi în spiritul celebrării acestui stil de muzică, a legendelor şi viitorului sau. România s-a alăturat în 2013 comunităţii globale, celebrând pentru prima dată această zi la Cluj-Napoca.
Ediţia a 2-a a Zilei Internaţionale a Jazzului din România – 30 Aprilie 2014 – va delecta publicul cu un mix între activităţi educative alternative şi reprezentaţii inedite de jazz susţinute de mari nume ale jazzului contemporan în cadrul Concertului de Gala.

Clujul campion la Jazz

La Cluj au mai avut loc câteva concerte reuşite precum cele din cadrul Transilvania Jazz Festival, Jazz în the Park, Napoca Jazz&Blues, Seria concertelor TIFF, şi altele toate evenimente pe care le salutăm şi care demonstrează încă odată că am avut dreptate: Cluj can Jazz!

Ziua internațională a Jazzului reuneşte în Cluj-Napoca pasionaţi de jazz, studenţi, oameni de cultură şi consumatori de frumos printr-un program cu activităţi multiple: cursuri şi seminarii, workshop-uri, sesiuni de jazz, jazz poetry şi Concertul de Gala.