Lista scurtă a câștigătorilor ediţiei 2014 a Premiilor Sony World Photography, una din cele mai importante competiții de fotografie din lume cuprinde numele a patru români: Vlad Eftenie, Grigore Roibu și Bogdan Ivan la secțiunea “Open” și Iringo Simon la secțiunea ”Youth”.


Performanța este cu atât mai notabilă cu cât ediția 2014 a Premiilor Sony World Photography a înregistrat un număr record de fotografii intrate în competiție: 139.554 de imagini din 166 de țări din întreaga lume.
Reamintindu-vă că, în 2013, Alecsandra Drăgoi a câștigat titlul de Youth Photographer of the Year și titlul la categoria Cultură la Sony World Photography Awards (puteți să vedeți aici fotografia câștigătoare), vă prezentăm, în continuare, fotografiile alese de juriu pe lista scurtă a ediției 2014.
Vlad Eftenie – First Snow (categoria Low light)

Grigore Roibu – Symmetry (categoria Panoramă)

Bogdan Ivan – Ritratto di signora (categoria Oameni)

La secțiunea Youth, Iringo Simon este prezent cu două fotografii, ambele la categoria Cultură și ambele denumite Carnival.
Iringo Simon – Carnival

Iringo Simon – Carnival

Câştigătorii competițiilor Open şi Youth vor fi anunţați pe 18 Martie. Câştigătorii categoriei profesionale şi ai râvnitelor premii L’Iris D’Or/ Sony pentru Fotograful anului vor fi anunţaţi la Gala din 20 aprilie, ce va avea loc în Londra. Câştigătorul distincției L’Iris D’Or va primi 25.000 de dolari, iar Fotograful anului va primi 5.000 de dolari. Toţi câştigătorii vor primi cel mai nou echipament fotografic Sony.

 

 

Sursa: webcultura.ro