Acordăm o atenţie specială alimentaţiei deoarece, în sistemul medical multimilenar hindus Ayurveda (cuvânt sanskrit  se traduce prin “ştiinţă vieţii”), se crede că alimentaţia este o modalitate esenţială de evoluţie spirituală sau măcar de menţinere a sănătăţii.

”Suntem ceea ce mâncăm şi mâncăm ceea ce gândim” – iată o frază extrem de simplă care spune ceva despre noi şi prin care vă invit să vă analizaţi. Astfel veți putea obţine o înţelegere rapidă a caracterului şi o eventuală îmbunătăţire a vieţii, aplicând sugestiile obținute în urma analizei Semnului zodiacal sub care v-aţi născut.

Peştii sunt Semn de Apă, mutabil, cu o influenţă predominant emoţională, hipersenzitiva, intuitivă şi mistică. Semnul este guvernat de către planetă Neptun în astrologia modernă, iar în astrologia tradiţională – de către beneficul şi expansivul Jupiter. Din punct de vedere anatomic, el guvernează tălpile, laba piciorului şi degetele de la picioare, ţesuturile şi sistemul limfatic. Nativul Peşti, în aspectul lui armonios, se deosebeşte prin imaginaţie, adaptabilitate afectivă, compasiune, romantism, amabilitate, spirit de sacrificiu, spiritualitate.

Persoanele născute sub acest Semn acţionează cel mai bine când simt că, într-un fel, servesc şi se leagă de Tot Ceea Ce Este în această lume şi dincolo de ea. Din punct de vedere alimentar, aceşti nativi au nevoie de o dietă foarte curată şi gustoasă, dar care, în acelaşi timp, să diminueze predispoziţia organismului de a reţine apă la nivelul ţesuturilor. Astfel, programul nutritional este indicat să conţină ouă de prepeliţă, nuci, ciuperci, preparate pe baza de soia, mei, hrişca, orez, grâu. Dintre condimente li se recomandă hreanul, muştarul alb, ghimbirul, dafinul, scorţişoară.

Starea lor perfectă de sănătate depinde în foarte mare măsură de cantitatea de fosfat de fier din organism, această fiind sarea cararcteristica Semnului zodiacal Peşti. Pentru a beneficia de o cantitate cât mai mare de fosfat de fier, nativii este necesar să consume o mâncare cât mai puţin gătită, întrucât, prin fierbere, această sare se distruge. Dietă lor de crudităţi trebuie să conţină salată, lăptuci, spanac, castraveţi, migdale, ridichi, stafide, căpşuni, fragi, nuci.

Legumele care pot fi gătite fără că ele să-şi piardă fosfatul de fier sunt spanacul, fasolea verde, bamele.

Plantele medicinale asociate Semnului zodiacal Peşti sunt muşchiul de Islanda, limba mielului, iarbă mare, algele.

Metalul recomandat nativilor Peşti poate fi considerat argintul.

Un remediu general valabil pentru nativii fiecărei zodii este acela de purta pe mâna stânga, sub formă de brăţară spiralată, metalul corespunzător Semnului zodiacal natal, brăţară care constitue astfel un rezonator energetic cu sfera de forţă a planetei guvernatoare a Semnului.
astrolog Rodica Purniche