Cumpărăturile online au devenit foarte populare astăzi, iar aici, la Iași, conceptul a căpătat și o notă filantropică prin conceptul de „bazar solidar” –  proiect inițiat de Asociația Mai Bine.

Scopul proiectului nu urmăreşte acumularea de profit, ci strângerea de fonduri pentru caritate, iar structura lui presupune 3 pași foarte simpli:

1. donațiile. Doritorii pot dona accesorii, genţi, cărţi, îmbrăcăminte, veselă, jocuri, filme, bijuterii, muzică, ornamente, tablouri, încălțăminte sau jucării. Acestea nu trebuie să fie stricate, rupte, pătate, să aibă lipsă vreun capitol, sau să fie expirate. Donațiile se pot face de luni până sâmbătă între orele 10-18.

2. bazarul care constă în preluarea, sortarea, recondiționarea de către 15 voluntari și apoi scoaterea produselor la vânzare la preţuri modice. Din sumele colectate bazarul reţine doar câteva cheltuieli administrative, restul sumelor fiind donate mai departe spre persoane vulnerabile.

3. solidaritatea. Simple gesturi de donare și achiziționare de produse reutilizate și reciclate din cadrul Bazarului Solidar reușesc să aducă sprijin și  Sumele colectate sunt direcționate spre persoanele nevoiașe.

Proiectul este implementat în mediul virtual pe site-ul denumit sugestiv www.bazarsolidar.ro. Acolo, utilizatorii îi pot contacta pe membrii asociației pentru a face donații, sau pot vedea produsele puse la vânzare. Cei care donează, primesc reducere de 25% dacă vor să cumpere de la Bazar.
Bazarul Solidar are deja istorie alături de Asociaţia Mai Bine, de 3 ani reuşind să sprijine în mod practic, discret şi din toată inima comunitatea locala din Iasi.
„Generozitatea este componenta de bază în planul nostru şi credem că a da mai departe acolo unde este nevoie e un principiu sănătos. Dorinţa noastră este să ajutăm deschis şi activ persoane cu dizabilităţi, copii bolnavi, persoane în perioade de suferinţă oferind donaţii şi făcând voluntar diferite activităţi comunitare. Lansăm Bazarul online cu o varietate mare de produse la preţuri foarte mici!Vizitaţi des, cumpăraţi ieftin, dăruiţi din inimă!”

Bazarul solidar este un intermediar responsabil si caritabil care face accesibilă implicarea activă a tuturor celor care vor să contribuie în comunitate, fie donând lucruri care pot fi reutilizate, fie cumpărând produsele, fie ca voluntari în organizarea bazarului.

Asociaţia Mai Bine va organiza constant la CUIB Bazarul Solidar, în ultima joi a fiecărei luni.

Sursa: www.bazarsolidar.ro