Sarea este cel mai cunoscut condiment,fiind folosit în întreaga lume pentru a da savoare mâncării.Din acest motiv, poți să o încerci în diferite combinații, unele din ele chiar ieşite din comun.

Sarea prin proprietăţile ei chimice accentuează aroma mâncării. Adăugată peste diverse alimente, ajută moleculele acestora să se elibereze în aer. De asemenea, s-a dovedit că sarea suprimă gustul amar. Mai jos sunt alimente pe care cred că nici nu te-ai gândit vreodată să le încerci cu sare.

În bere

Probabil că ai mai văzut prieteni de-ai tăi că îşi presară sare în halba de bere şi pe moment ţi s-a părut ciudat. Puţină sare în bere nu strică, din contră îi dă un gust mai bun acestei băuturi.

Cu ciocolată

Sună ciudat, însă nu strică să încerci. În plus, sarea scoate la suprafaţă toată aroma ciocolatei.

În cafea

Multe din persoanele băutoare de cafea îşi adaugă zahăr şi lapte în cafeaua de dimineața. Cum ar fi dacă ai bea o cafea cu totul specială, doar adăugând un praf de sare. Merită încercat, dacă vrei să îți începi ziua savurând o cafea cu o aromă diferită.

Cu fructe

Presară puțină sare peste o felie de ananas sau peste felia de pepene. Te vei bucura din plin de savoarea acestor fructe. În plus pepenele îți va părea mai dulce și mult mai suculent. Acest lucru se întâmplă pentru că sarea prin proprietăţile sale stimulează producerea de salivă. Merită încercat, mai ales dacă aceste două fructe sunt preferatele tale.
Cu îngheţată

Sarea din îngheţată nu doar că o face mai aromată ci îi schimbă si textura, făcând-o mai cremoasă. Încearcă mai ales dacă eşti un împătimit al înghețatei.