1. Între Mihai Eminescu și o altă mare personalitate (contemporană cu acesta) există asemănări fizice izbitoare. Priviți imaginile.

În imaginea din stânga este Mihai Eminescu, la vârsta de 28 de ani, într-o fotografie realizată în anul 1878 de către Franz Duschek. Iar fotografia din dreapta este realizată în anul 1869 și îl reprezintă pe Friedrich Nietzsche la vârsta de 25 de ani. Iar dacă aceste două imagini nu v-au convins, iată o altă serie de două fotografii.


În imaginea din stânga, Mihai Eminescu, la vârsta de 37 de ani, într-o fotografie realizată în anul 1887. În imaginea din dreapta, Friedrich Nietzsche, la 31 de ani, într-o fotografie realizată în anul 1875.
2. Cea mai cunoscută imagine a lui Mihai Eminescu este aceea dintr-o fotografie în care acesta avea vârsta de 19 ani. O fotografie realizată în 1869, în Piaţa Sf. Wenceslas din Praga, de către fotograful Jan Tomas. Această fotografie.

3. Există doar patru fotografii despre care se știe cu siguranță că îl reprezintă pe Mihai Eminescu. Cele trei fotografii prezentate mai sus și aceasta, realizată în anul 1885.

4. Eminescu este numele unui crater de pe planeta Mercur (craterul care se vede în centrul imaginii), cu un diametru de 125 de kilometri.

5. Și tot Eminescu este denumirea unui asteroid cu un diametru de 6 kilometri, situat la 250.000.000 km de Terra.

 

Sursa: webcultura.ro