Începând de astăzi, 19 februarie 2013, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară va începe distribuirea produselor alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate categoriilor de persoane defavorizate.
Alimentele ce se vor distribui de astăzi sunt destinate persoanelor de pe listele suplimentare, înregistrate în perioada 1 octombrie 2012 – 31 decembrie 2012. Distribuirea ajutoarelor alimentare se face în paralel cu beneficiarii incluşi în listele iniţiale, înregistraţi în perioada ianuarie – 30 septembrie 2012, de la sediul din Şoseaua Naţională nr.43, zilnic, de luni până vineri, între orele 08,00-15,00, pe 2 puncte de lucru.

Primul punct de lucru va opera beneficiarii de ajutor social, şomerii, persoanele cu handicap grav şi accentuat şi pensionari, persoane ale căror nume încep cu literele M, N, O, P, R, S, T, U, V, W, Y, Z, în timp ce la al doilea punct de lucru se va face distribuirea de ajutoare către şomeri, persoane cu handicap grav şi accentuat, pensionari – persoane ale căror nume încep cu literele A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L.

Numărul beneficiarilor de pe lista suplimentară este de 2.117 din care 134 persoane care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, 1.407 şomeri care beneficiază de indemnizaţie de şomaj acordată potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, 172 pensionari ai sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună şi 404 persoane cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate.
”În situaţia în care o persoană se regăseşte la acea dată în mai multe din aceste categorii, aceasta va beneficia de ajutor în produse alimentare doar o singură dată în cadrul planului şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţine la data distribuirii ajutoarelor”, a declarat Luminiţa Munteanu, directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi.
Cantitatea de ajutoare alimentare pe care o va primi fiecare beneficiar este de 19,26 kg cuantificată în 9 produse – 4 kg mălai, 6 kg orez, 0,8 kg paste făinoase, 0,5 kg biscuiţi, 3 kg zahăr, 1,56 kg mazăre, 1 kg fasole, 0,8 kg bulion şi 1,6 kg roşii în bulion.

Sursa: oradeiasi.ro