Cunoscutul brand Danone are probleme financiare motiv pentru care au decis desfiintarea unor posturi

Grupul francez Danone, cel mai mare producator de iaurt din lume, intentioneaza sa desfiinteze circa 900 de posturi administrative si de management in 26 de tari europene, in contextul unui plan anuntat la sfarsitul anului trecut, transmite AFP.
Danone avea la sfarsitul anului trecut circa 100.000 de angajati la nivel global, din care 27.000 in Europa si aproximativ 9.000 in posturi de management, conform Wall Street Journal.
Decizia face parte dintr-un plan pentru economisirea a 200 de milioane de euro in doi ani. Acesta va fi prezentat sindicatelor incepand de marti si se va concentra pe „mobilitatea interna si plecari voluntare”, se arata intr-un comunicat al Danone.
Grupul francez a avertizat, marti, in privinta profitului si vanzarilor din acest an, din cauza impactului dificultatilor economice din sudul Europei. Vizeaza insa pe o revenire la o crestere „puternica si profitabila” anul urmator. Vanzarile consolidate ale grupului au crescut anul trecut cu 8% fata de anul precedent, la 20,87 miliarde de euro, in timp ce profitul a stagnat la 1,67 miliarde de euro.

Sursa: incont.ro