Se spune ce de cele mai multe ori ceea ce altii spun despre noi ne influenteaza pentru toata viata. Insa cu tarie de caracter si puterea de a merge mai departe atunci cand ne intalnim cu un esec, putem ajunge foarte sus. Iata povestile de viata ale unor celebritati care au fost refuzate de societate, care nu au primit increderea lor, insa totusi au reusit mai mult decat si-au propus.

Concediata din scoala de actorie cu mentiunea ”e o pierdere de timp, e prea timida sa mearga mai departe” Lucille Ball (1911-1989) a ajuns una din cele mai buna si iubite actrite din America din acel timp, cu una din cele mai longevive cariere de la Hollywood.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Refuzati de catre studioul de inregistrari care le-a zis:”nu ne place sunetul, chitara nu se sincronizeaza deloc cu muzica” au devenit mai tarziu The Beatles (1960-1970), una din cele mai celebre formatii de pop-rock din istoria muzicii.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu o cariera militara ratata, apoi fermier si agent imobiliar, la varsta de 38 de ani s-a angajat la tatal sau ca handy-man, adica omul bun la toate. Este vorba despre Ulysses S. Grant(1822-1885) al 18-lea presedinte al Americii. A devenit un erou national in timpul Razboiului Civil American, in timpul caruia a comandat fortele combinate ale Armatei Uniunii inving astfel Armata Confederata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unul din cei mai talentati baschetbalisti din lume, Michael Jordan, principalul actionar al echipei de baschet din NBA „Charlotte Bobcats” , a fost initial dat afara din echipa de baschet a liceului, a mers acasa, s-a inchis in camera sa si a plans.

 

 

 

 

 

 

 

 

Un profesor i-a spus ca este prea prost ca sa invete ceva si ca ar trebui sa isi aleaga un domeniu in care sa aiba succes in virtutea personalitatii sale placute. Insa a devenit Thomas Alva Edison (1874-1931), unul din cei mai importanti inventatori din lume cu 1903 brevete si cel caruia trebuie sa ii multumim pentru electricitate si  becul cu filament, centrala electrica, telefonul, fonograful si kinetoscopul( audio si video) si multe altele.

 

 

 

 

 

 

A fost concediat de la ziarul unde lucra pe ideea ca nu este original si ii lipseste imaginatia, insa a devenit Walter Elias Disney (1901-1996) regizor, scenarist si antreprenor, castigator de 22 de ori al premiului Oscar si 61 de nominalizari( unde detine si recordul mondial), cofondator al studioului Walt Disney Productions.

 

 

 

 

 

 

 

Logodnica lui a murit, a esuat in afaceri de 2 ori, a avut un surmenaj psihic si a fost infrant in ziua alegerilor. Insa a reusit in istorie, Abraham Lincoln fiind al 16 presedinte al SUA si totodata primul presedinte republican. A initiat, formulat si condus planuri sociale esentiale( asa cum ar fi abolirea sclaviei si Reconstructia Uniunii).

 

 

 

 

 

 

 

Daca nu ai fost respins undeva sau nu ai esuat niciodata, inseamna ca nu ai trait!