Școlile din România ar putea fi obligate să publice, lunar, pe internet situația absențelor, începând din anul școlar 2013-2014, a anunțat astăzi ministrul Educației, Remus Pricopie.
Oficialului MEN consideră că școala românească trebuie să acorde o importanță mai mare problemei absențelor şi problemei dialogului cu părinții şi că ar putea fi nevoie de o educare a părinților în scopul unui control riguros al copiilor. „Este un lucru grav când un copil nu vine la școală”, a subliniat ministrul într-o conferință de presă, anunțând că, începând cu următorul an școlar, am putea avea raportarea lunară a absențelor, pe fiecare școală, pe internet.
„Eram în SUA, am lipsit trei zile pentru că am fost bolnav şi au sunat să mă întrebe de ce lipsesc. Dacă în SUA o facultate sună după student, de ce în România școala să nu fie interesată de ce se întâmplă cu elevii”, a spus Remus Pricopie, conform mediafax.ro.
Potrivit sursei citate, ministrul a precizat că România are o strategie privind abandonul școlar din perioada 2008 – 2009, dar că are obligația să elaboreze un document nou, altfel nu pot fi accesate fonduri structurale pentru perioada 2014 – 2020. „Fondurile structurale 2014 – 2020 sunt pentru reducerea abandonului școlar şi formarea continuă, dar, din păcate, la formarea continuă avem participare la proiecte de numai doi la sută”, a precizat Pricopie.