„Thriller” este unul dintre cele mai tari si cele mai de groaza videoclipuri din toate timpurile. Iti prezentam 13 lucruri pe care nu le stiai despre acest material lansat de Michael Jackson in anii’ 80.

Michael Jackson a ramas regele muzicii pop iar tronul sau a fost asigurat de videoclipul si single-ul „Thriller”. E unul din cele mai tari clipuri care a fost produs vreodata, e un clasic si a creat un cult cu hainele, dansul si beat-urile folosite.

Avem 7 lucruri despre acest clip care a revolutionat industria muzicala, i-a dat putere si a transformat-o in ceea ce este azi. Credeai ca le stii pe toate? Vezi clipul si citeste aceste detalii amuzante, socante si interesante mai jos!

1. Michael Jackson a fost aproape excomunicat din cauza clipului
In anii ’80, Michael Jackson era un practicant al Martorilor lui Iehova si se supunea religiei care ii impunea sa mearga din usa in usa si sa predice oamenilor. Ducea o viata stricta si se abtinea de la bautura, injuraturi si filme cu continut licentios. Cand au aflat ca face un videoclip cu zombie si varcolaci, Martorii lui Iehova i-au spus lui Michael ca promoveaza demonii si ca va fi excomunicat daca il lanseaza. Jacksona fost devastat de aceasta reactie.

2. Michael a ordonat ca materialul filmat sa fie sters inaintea lansarii
Cu doua saptamani inaintea premierei clipul „Thriller”, Michael si-a sunat avocatul, John Branca, si l-a rugat in lacrimi sa distruga negativul clipului controversat. Decizia lui a venit dupa ce a fost amenintat cu excomunicarea. Branca a vorbit cu John Landis, regizorul videoclipului si au decis impreuna ca materialul trebuie pus intr-un loc sigur asa ca au luat rolele de film din laborator si le-au incuiat in biroul avocatului.

Pentru a-l convinge pe Jackson sa lanseze produsul, John a inventat o poveste prin care Bela Lugosi care l-a jucat pe Dracula si era unul dintre idolii lui Michael, era un om religios care nu era de acord cu vampirii asa ca pus un disclaimer la inceputul filmului. MJ a fost de acord cu ideea si a pus un semn similar la inceputul lui „Thriller”.

3. Ola Ray a fost un model in Playboy
Dupa ce Jennifer Beals a refuzat oferta de a aparea in videoclipul „Thriller”, regizorul John Landis a luat-o pe Ola Ray, o femeie de 23 de ani cunoscuta ca fiind Playmate in Playboy in iunie 1980.
Regizorul a declarat ca a chemat multe fete la auditie insa zambetul ei l-a convins, fara sa stie ca a fost Playmate. Dupa ce a aflat, i-a cerut voie lui Michael sa o angajeze iar el a fost de acord.

4. Joe Jackson a fost dat afara cu politia de la filmari
In timpul filmarilor pentru „Thriller”, Michael era foarte stresat emotional de problemele din familia sa si presiunea business-ului. El s-a deschis in fata regizorului, a make-up artistului si a reprezentantului casei de discuri Epic Records, Larry Stessel – le-a spus cum se simte singur, cum simte ca i-a fost furata copilara si relatia tulburata pe care o avea cu tatal sau.

Intr-o noapte cand Joe Jackson si Katherine Jackson, parintii artistului, au vizitat platoul de filmari, Michael a insistat ca tatal sau sa plece. Dupa o discutie ostila, Joe a fost dat afara cu politia, fiind escortat de un militian.

5. Costumele zombie au fost facute din haine second-hand
Bugetul pentru Thriller a fost urias asa ca undeva trebuiau sa taie din costuri. Designerul Kelly Timball a explicat in materialul making-of cum li s-a spus ca trebuie sa gaseasca multe haine pentru oameni morti asa ca s-au dus la „Salvation Army” si au cumparat o multime de sacouri si lucruri vechi care aveau gauri in ele. Le-au rupt, le-au bagat in apa, le-am frecat de pamant, le-au taiat cu lama de ras, le-au uscat si au intrat chiar si gandacii in ele.

6.”Thriller” a fost difuzat in cinema pentru a castiga un Oscar
„Thriller” nu a primit nicio nominalizare la Oscar desi a fost promovat in cinematografele din Westwood, California inaintea filmului Fantasia lansat de Disney pentru a fi eligibil pentru nominalizare. A fost rulat pentru o luna insa fara succes. Cred ca asta spune multe despre cat de relevante sunt premiile astea.

7.”Thriller” a pornit genul „Making-Of”
In 1983, CBS a refuzat sa plateasca pentru Thriller asa ca Landis a facut rost de peste 250.000 de dolari de la Showtime care a ordonat mini-documentarul de 45 minute plus ceva material extra care venea cu fiecare DVD.

Regizorul a declarat ca ei il numeau „The Making of Filler” pentru ca era „filled” (plin) cu scene din „American Werewolf”, un film pe care el il detinea asa ca au folosit imagini pentru a umple timpul de 45 de minute cerut de Showtime.

Anul acesta s-au implinit 3 ani de la moartea lui Michael Jackson iar in ultimii trei ani a fost omagiat in fiecare an, de doua ori: in ziua in care s-a nascut si in ziua in care a murit.