Ştiaţi că germenii de grâu au un deosebit efect benefic asupra vederii?

După câteva luni de consum (în special dacă se adaugă şi exerciţiile pentru ochi), se recuperează vederea în proporţie de 100%.

Germenii de grâu sunt embrionii seminţelor de grâu, aceştia fiind o sursă importantă de proteine, grăsimi nesaturate, fibre, vitaminele A, B1, B2, B6, D, E şi K, fosfor, magneziu şi zinc. Germenii de grâu se recomandă atât persoanelor suprasolicitate, cu o viaţă activă, cât şi copiilor, pentru a-i proteja de răceală sau gripă. Cura cu germeni de grâu ajută la întărirea sistemului imunitar, protejează muşchii, aparatul circulator, plămânii şi îmbunătăţeşte acuitatea vizuală. Totodată, această cură este recomandată şi în tratarea anemiei, a durerilor de cap, a insomniei, a asteniilor, nevrozelor şi nevritelor.

Înafară de a ajuta la recuperarea vederii germenii de grâu:

Reduc colesterolul

Potrivit specialiştilor, germenii de grâu sunt pe locul doi în topul vegetalelor cu cel mai mare conţinut de fitosteroli, compuşi cu o structură asemănătoare cu a colesterolului. Aşadar, numai două grame de germeni de grâu pe zi reduc colesterolul cu aproximativ 10%, în doar două săptămâni.

Previn apariţia cancerului

Germenii de grâu sunt o importantă sursă de fibre alimentare. Grâul conţine fibre solubile, esenţiale pentru buna funcţionare a sistemului digestiv, tratând în acelaşi timp constipaţia. În plus, o dietă bogată în fibre contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, la controlul diabetului de tip II, precum şi la prevenirea apariţiei cancerului de colon.

Ne menţin frumuseţea pielii

Fiind foarte bogaţi în antioxidanţi, germenii de grâu ne protejează celulele de acţiunea negativă a radicalilor liberi, protejând astfel pielea împotriva îmbătrânirii premature. Totodată, germenii de grâu au un efect pozitiv şi asupra părului, acesta devenind strălucitor şi mătăsos.

Întăresc imunitatea

Mai ales în sezonul rece, cura cu germeni de grâu este indicată pentru întărirea imunităţii, atât la adulţi, cât şi la copii.

Detoxifiază organismul

Germenii de grâu previn anemia, elimină toxinele din organism şi contribuie la îmbunătăţirea reflexelor corpului.

Cum se obţin germenii de grâu?

Se spală boabele de grâu, se pun într-o farfurie adâncă şi se toarnă apă călduţă până la margini. Nu utiliza apa caldă de la robinet, deoarece aceasta suferă un proces de tratare cu diferite substanţe chimice contra depunerii de săruri pe conductele de apă.

După 24-36 de ore (în funcţie de anotimp) se scurge grâul şi se mută pe o farfurie plată unde, stropit în mod periodic cu puţină apă, va mai sta 2-3 zile. Apariţia germenilor, când boabele încolţesc, semnalează începutul germinaţiei. După germinaţie, seminţele absorb rapid apa şi se umflă, ajungând la dimensiuni de două ori mai mari decât iniţial. În acest moment, germenii se pot utiliza pentru consum.