Ultimul pas este important deoarece modul în care te simți la volan îți va influența experiența generală de învățare, de la cât de repede și cât de bine înveți și păstrezi cunoștințele până la cât de încrezător ești atunci când începi în cele din urmă să conduci singur.

În acest articol Scoala de soferi Auto Salt Motor va prezinta 5 avantaje de ale cursurilor auto într-o mașină cu cutie de vitează automată.

O experiență de învățare mai simplă

Principalul avantaj al conducerii unei mașini cu transmisie automată este cât de simplă este experiența din momentul în care urci în mașină, inclusiv procesul de pornire efectivă a mașinii.

Într-o mașină manuală, trebuie să țineți ambreiajul apăsat în timp ce porniți contactul și apoi, în timp ce conduceți, trebuie să vă petreceți timpul jonglând cu ambreiajul și schimbarea treptelor de viteză ori de câte ori creșteți sau reduceți viteza. Într-o mașină automată, acest proces este gestionat chiar de mașină, care vă permite să vă concentrați mai mult pe drum, trafic, comunicând cu instructorul dvs. de conducere și identificând pericolele potențiale.

Mai ușor de utilizat în trafic intens 

După cum vă va putea spune orice șofer de experiență, unul dintre cele mai frustrante lucruri despre conducerea modernă este să fii prins în trafic. Ignorând efectul pe care acesta îl are asupra călătoriei dvs. în ceea ce privește timpul pierdut, se poate adăuga un nivel suplimentar de stres dacă conduceți un vehicul manual.

În general, se lucrează mai mult la pornirea, accelerarea, decelerarea și oprirea transmisiilor manuale. În mod normal, aceasta nu este o problemă, dar în traficul intens în care o mașină nu este capabilă să accelereze, șoferii pot observa că pornirea și oprirea constantă devin o corvoadă dificilă.

Tot ce trebuie să vă gândiți când conduceți un vehicul pe cutie automată este să accelerați când trebuie să mergeți înainte și să frânați când aveți nevoie să opriți. Nu există lucruri suplimentare care trebuie realizate, ceea ce face întreaga experiență mult mai simplă. O mașină cu cutie automată este mai economică și se potriveste perfect într-un oraș cu trafic aglomerat.

Persoane cu dificultăți de învățare sau învățare mai târziu în viață

Multe persoane recurg la lecții de conducere pe mașini automate, fie pentru că au dificultăți de învățare, fie au restricționată mișcarea din cauza unei forme de dizabilitate fizică. De asemenea, mulți persoane cu vârsta de peste 40 de ani care nu au reușit să învețe să conducă la volan când erau mai tineri, iar circumstanțele lor s-au schimbat, făcând necesar ca aceștia să fie mai independenți. Nu uitați, a învăța să conduci nu este exclusiv pentru tineri. Oricine poate învăța să conducă cu ajutorul și asistența potrivită de la un instructor auto cu experiență.

Precizie 

Când vine vorba de conducerea unei mașini manuale, precizia este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă oamenii. Schimbarea cu succes a treptelor de viteză este esențială. Trebuie să fiți la viteza corectă și să completați rapid mișcarea. Nerespectarea acestui lucru poate duce la deteriorarea transmisiei. Cu o cutie automată nu trebuie să vă faceți griji cu privire la această problemă. Tranzițiile între schimbarea treptelor de viteză vor fi frumoase și netede, pe lângă faptul că sunt exacte de fiecare dată. Aceasta înseamnă că nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la sincronizare.

Sursa: Scoala de soferi Iasi Auto Salt Motor