Joi 13 noiembrie 2014, ora 20.00,  la Teatru Fix.

 

În urmă cu mai bine de-o lună, la Piatra Neamț s-a desfășurat festivalul cinematografic Filmul de Piatra, eveniment la care s-au aflat în competiție 45 de scurtmetraje, 22 de filme off-competition, proiecții în aer liber, în cinema și chiar pe vârful muntelui, o noapte cu 4 concerte live, 3 dj seturi si 1000 de petrecareti, 100 de voluntari-organizatori. (via Event)

După un turneu prin mai multe orașe ale țării (Piatra Fântânele, Cluj, Timișoara, București), Filmul de Piatra vine și în Iași cu o proiecție a celor mai premiate scurtmetraje din cadrul festivalului. Iată filmele:

Cel mai bun film de animatie: Pui de somn, Paul Muresan. Cel mai bun videoclip: Marele Zgomot, Vlad Fenesan. Cel mai bun documentar: Vibratia, Germain Kanda. Cel mai bun film experimental:Camerakiri, Ligia Prodan, Elena Borcea, Victor Cioaba. Cel mai bun film de fictiune: Tatal Nostru, Sergiu Lupse.

Premii speciale ale juriului: Olga Torok pentru rolul din 10 modalitati prin care poti face fata unei despartiri; Dragos Huluba pentru rolul din Gloria; Anca Oproiu si Andreea Ignat pentru scenariul filmului Strada Drapelului nr. 0; Petru I. Pap pentru imaginea documentarului Tapinarii – Tribul Muntilor; Andrei Nicolae Teodorescu pentru regia filmului Neintegratii.

După proiecții va rula Aftermovie #7 (DEOCHI), noaptea încheindu-se cu un afterparty cu Adrian Răducanu. Suportul tehnic și visual va fi pus la dispoziție de LUNO.

Evenimentul va avea loc joi, 13 Noiembrie 2014, începând cu ora 20.00 în Teatru FIX, iar vizitatorii vor avea intrarea liberă.