Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi în parteneriat cu Școala de Arte „Bel Art” Iași, Liceul cu Program Sportiv Iași și Clubul Sportiv Școlar „Unirea” Iași  continuă seria întâlnirilor în luna august 2018 cu sesiuni de lectură și sport în cadrul proiectului „Biblioteca de Sport” (ediția a III-a).

Biblioteca împărtășește și experimentează noi abordări, tehnici și instrumente eficiente pentru dezvoltarea și sprijinirea practicării sportului ca metodă de incluziune socială prin lectură.

Pe esplanada de la CUB (Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 10) joia, de la ora 16,00 o să avem liber la joacă prin lectură și sport, calendarul activităților fiind următorul:

9 august – instructor Augusto Perez de la Școala de Arte „Bel Art” Iași (salsa și bachata);

23 august – profesori de sport de la Liceul cu Program Sportiv Iași (handbal, tir, volei);

30 august – antrenori de la Clubul Sportiv Școlar „Unirea” Iași (gimnastică, baschet, judo, aerobic).

În colaborare cu Secția de Împrumut Carte pentru Adulți organizăm o expoziție tematică de carte „Biblioteca de Sport” și lista cu cele mai solicitate titluri ale verii le găsiți AICI.

Pe scurt: participanții își vor alege cartea preferată din lista de titluri propusă pe pagina web a bibliotecii, se vor gândi la un cuvânt-cheie definitoriu, iar în ziua activității vor susține public un discurs de promovare a lecturii indiferent de forma creației literare. Persoanele înscrise vor menționa și sportul preferat și în ziua pentru care au optat vor avea asupra lor cartea preferată, un prosop, apă și echipamentul sportiv, pentru că, în partea a doua a activității, vor participa la sesiuni sportive îndrumați de instructori, profesori și maeștri în sport – parteneri în proiect.

Orice persoană care își dorește să își îmbunătățească ținuta educațională prin lectură și consideră sportul – un instrument eficient pentru sănătate și distracție în vacanță se poate înscrie.

Înscrierile se realizează pe baza permisului de acces la bibliotecă la sediul central din Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin, pe pagina de Facebook, cât și prin partenerii din proiect.

Participarea este gratuită.