Simplus si RATP IASI fac lucrurile mai usoare pentru tine: acum poti sa platesti calatoriile RATP IASI cu un SMS trimis de pe telefonul tau mobil, la numarul 7494, valabil in retelele de telefonie mobile ORANGE si VODAFONE.

 

Poti alege unul dintre cele doua servicii cu plata prin SMS :
1. Poti sa cumperi un abonament cu valabilitate de o zi pe toate traseele RATP IASI printr-o metoda foarte simpla. Practic acum poti calatori toata ziua cu un singur SMS trimis la numarul 7494.
2. Poti sa cumperi o calatorie pe oricare dintre traseele RATP IASI, pe orice mijloc de transport, cu un singur SMS trimis la numarul 7494.

 

Modalitati de cumparare.
1. Vrei un abonament cu valabilitate de o zi?
Trimite litera A prin SMS la 7494 si vei avea un abonament de calatorie pentru intreaga zi direct pe telefonul tau mobil. Abonamentul este valabil pentru ziua in curs, pana la ora 24.00.
Numarul 7494 este valabil in retelele VODAFONE si ORANGE. (tarif SMS: 1.21 Euro + TVA)
2. Vrei sa platesti o singura calatorie pe unul dintre traseele RATP IASI?
Trimite prin SMS la 7494 cu numarul traseului pe care vrei sa fie valabila calatoria si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea o calatorie valabila pe linia de transport pe care ai indicat-o in SMS-ul de comanda. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pe linia indicata in SMS-ul trimis si pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii.
Numarul 7494 este valabil in retelele VODAFONE si ORANGE. (tarif SMS: 0.37 Euro + TVA)

ratp sms

Care sunt avantajele acestei solutii de plata prin sms?
– in primul rand plata se face instant fara sa te mai deplasezi la o casierie
– confirmarea platii abonamentului de calatorie sau a calatoriei o primesti direct pe telefonul mobil intr-un interval de 15-30 de secunde de la trimiterea mesajului SMS catre numarul scurt 7494
– nu ai nevoie de bani cash pentru a face plata (contravaloarea abonamentului de calatorie zilnic va aparea in urmatoarea factura telefonica sau va fi scazuta din creditul initial daca este vorba de o cartela telefonica preplatita).

Cum functioneaza acest sistem de plata?
1. Pentru a cumpara un abonament de calatorie valabil o zi, pe toate traseele RATP IASI trimite litera A prin SMS la numarul 7494. Nu uita sa faci acest lucru inainte de a te urca in mijlocul de transport RATP IASI.
Dupa cateva secunde (in medie intre 15 si 30 de secunde) vei primi pe telefonul mobil confirmarea platii si codul de control alocat abonamentului achizitionat. Acest cod format din mai multe caractere trebuie prezentat controlorului in cazul in care acesta va solicita dovada achitarii abonamentului. Acest cod nu este transmisibil si este valabil strict pe telefonul mobil de la care s-a realizat plata. In momentul efectuarii controlului, vei primi un al doilea SMS de verificare, ce trebuie aratat controlorului RATP. Refuzul de a prezenta codul de control si SMS-ul de verificare se considera contraventie si se sanctioneaza conform reglementarilor in vigoare.
Pe toata perioada de valabilitate a abonamentului (ziua in care a fost trimis mesajul SMS, pana la ora 24.00), persoana care l-a achizitionat poate utiliza nelimitat toate traseele de transport RATP IASI.
Daca pasagerul calatoreste si dupa ora 24.00 a zilei in curs (ziua in care a trimis mesajul SMS) atunci va trebuie sa achizitioneze un nou abonament valid, trimitand un nou SMS cu textul A la 7494 (tarif 1.21 Euro + TVA in retelele VODAFONE si ORANGE).
Un abonament de calatorie valabil o zi achizitionat prin SMS costa 1.21 Euro + TVA in retelele VODAFONE si ORANGE. Numarul la care poate fi achizitionat abonamentul cu valabilitate o zi este 7494 si este accesibil pentru plati in retelele VODAFONE si ORANGE.

2. Pentru a cumpara o singura calatorie pe unul dintre traseele RATP IASI, trimite prin SMS la 7494 numarul traseului/liniei pe care vrei sa fie valabila calatoria. Numarul traseului/liniei este format dintr-o singura cifra sau din doua cifre. Nu uita sa faci acest lucru inainte de a te urca in mijlocul de transport RATP IASI.
Dupa cateva secunde (in medie intre 15 si 30 de secunde) vei primi prin SMS pe telefonul mobil confirmarea platii care contine atat codul de control alocat calatoriei achizitionate cat si valabilitatea ei (ora pana la care calatoria este valabila pe linia respectiva). Codul de control trebuie prezentat controlorului in cazul in care acesta va solicita dovada achitarii calatoriei. Acest cod nu este transmisibil si este valabil strict pe telefonul mobil de la care s-a realizat plata. In momentul efectuarii controlului, vei primi un al doilea SMS de verificare, ce trebuie aratat controlorului RATP. Refuzul de a prezenta codul de control si SMS-ului de verificare se considera contraventie si se sanctioneaza conform reglementarilor in vigoare.
Pe toata perioada de valabilitate a calatoriei (durata se regaseste in mesajul de confirmare a platii) persoana care l-a achizitionat poate calatori doar pe traseul/linia pentru care a fost achizitionata calatoria (numarul format din una sau doua cifre trimis in SMS-ul de comanda si care reprezinta numarul traseului/liniei).
O calatorie achizitionata prin SMS costa 0.37 Euro + TVA in retelele VODAFONE si ORANGE. Numarul la care poate fi achizitionata o calatorie este 7494 si este accesibil pentru plati in retelele VODAFONE si ORANGE.

Contravaloarea abonamentului de calatorie zilnic sau a calatoriei va aparea in urmatoarea factura telefonica in cazul in care plata a fost facuta de pe un telefon cu abonament sau va fi scazuta din creditul initial daca plata a fost efectuata de pe un telefon cu cartela telefonica preplatita.
Este important de retinut ca abonamentul valabil o zi pe toate traseele RATP IASI sau calatoria (o calatorie valabila pe un singur traseu/linie RATP IASI) trebuie achizitionate de calator inainte ca acesta sa se urce in mijlocul de transport.
Urcarea in mijlocul de transport fara un abonament valid sau fara un titlu de calatorie se pedepseste cu amenda conform reglementarilor in vigoare.
Daca mai multe persoane calatoresc impreuna, fiecare persoana trebuie sa achizitioneze un abonament de calatorie cu plata prin SMS sau un titlu de calatorie. Daca plata se va face utilizand acelasi telefon mobil, atunci persoanele respective trebuie sa stea impreuna pe intreaga durata a calatoriei. Daca una dintre persoane isi intrerupe calatoria atunci celelalte persoane trebuie sa pastreze cu ele telefonul mobil de la care s-a efectuat plata prin SMS (telefon care contine codurile alocate abonamentelor sau titlurilor de calatorie) pe intreaga durata a calatoriei.