Intr-un interviu acordat Capital.ro, presedintele Astra Asigurari, Iulius Bucsa, a vorbit despre cresterea preturilor cu 30%.

“Evolutia tarifelor nu va fi mai mare de 25-30% in ceea ce priveste polita RCA, iar la CASCO anticipez o stagnare, cu preturi similare anului 2012.”

Potrivit Capital, specialistii se asteapta ca pretul sa creasca chiar si cu 40%, in conditiile in care in Romania rata daunei este de 146%, adica pe zona RCA, asiguratorii platesc, in medie, cu 46% mai mult decat incaseaza din primele de asigurare.

8 din 10 soferi romani incearca sa isi insele asiguratorul. Din cauza lor, cei corecti au de suferit
Multi romani vor sa repare si alte defectiuni ale masinii care nu au legatura cu accidentul pe care il reclama, spun politistii ce investigheaza aceste cazuri. Rezultatul e ca asiguratorii au devenit banuitori si nu mai accepta usor nici daunele reale.

Doar patru din zece soferi ajung pana la urma sa fie acuzati de fraude. Si asta pentru ca jumatate dintre cei care incearca sa-i pacaleasca pe asiguratori isi retrag cererile pentru daune, cand sunt descoperiti. Multi aduc masini din Uniunea Europeana doar pentru a le asigura la noi.

Cei care pretind despagubiri in baza asigurarilor, pentru accidente fictive, sunt dati pe mana politiei.

Aceste fraude ii afecteaza in mod egal pe toti soferii, sustin specialistii in domeniu.
“Companiile vor pune bariere in calea pagubitului care vine la despagubire, vor face tot mai multe cercetari. Departamentele anti frauda vor avea mult de lucru, iar toate astea vor reveni tot din buzunarul consumatorului.”, declara Ionel Dima, expert in asigurari.
Plangerile soferilor nemultumiti de modul in care sunt despagubiti in baza asigurarii RCA au crescut cu 40 la suta. Iar fraudele din acest an de la asigurarile auto trec de 200 de milioane de euro.