Specialistii Bitdefender au ales sa realizeze aceasta compatiblitate deoarece pericolul infectiilor cu virusi e departe de a fi eradicat pe Windows 8, desi noul sistem de operare vine cu imbunatatiri pe partea de securitate. Bitdefender Antivirus Free Edition utilizeaza cele mai avansate tehnologii pentru a oferi siguranţa maxima, ruland insa pe resurse minime pentru a nu incetini calculatorul.
Totodata, antivirusul este foarte usor de utilizat, nu necesita configurari la instalare sau in timpul functionarii si nu intrerupe activitatea celui care il utilizeaza.
In plus, produsul acopera toate sistemele de operare, de la XP SP2 – Windows 8 si este solutia ideala pentru persoanele care isi doresc un antivirus eficient si discret, un produs de care sa uite imediat dupa instalare. In ultimul an, numarul amenintarilor informatice a crescut cu peste 16 milioane, ajungand la un total de peste 79.500.000 de mostre cunoscute, conform datelor publicate de AV-Test, organizatie independenta de testare a produselor antivirus.
Infectii precum cele cu TDL-4 si Sirefef au demonstrat ca atacatorii doresc accesul permanent la PC-uri. Acest lucru a dus la crearea unor noi generatii de virusi cu componente rootkit, care ruleaza practic nedetectabil pe sistemele compromise, la adapost de interventia utilizatorului si a sistemului de operare, motiv pentru care este necesara o solutie antivirus inteligenta.