Proiectul CALATORIA este prima expozitie personala de anvergura pe care artistul iesean Dragos Patrascu o deschide la Iasi dupa 30 de ani.

 

Cuprinde o selectie de lucrari incepand cu autoportretele si compozitiile hiperrealiste din ultimii ani de facultate si din prima decada a anilor ’80, gravurile din ciclul ”Melancolia istoriei”, desenele in penita pe hartie si panza din anii ’90, incluzand ciclurile ”De la fereastra mea” si ”Note despre linie”.  Continua cu lucrarile  in care obiectul incepe sa fie inserat peste desenele facute in acrilic pe panza, cu picturile ”tactile” in care textul isi face prezenta si pana la prezentarea unei ”instalatii” de mari dimensiuni care va fi expusa la sala Cupola. Scenografie ludica, poetica, ironica, melancolica, in care personajele- obiect, orgolioase si pretioase se pierd in multime dar in acelasi timp ”striga” pentru a capta atentia, pentru ”a fi luate in seama”.Este o trimitere la multimile urbane, la dorinta de a iesi in evidenta dar si la insingurare, la melancolie.Este in acelasi timp si un elogiu adus diferentei intr-o lume in care uniformizarea gustului si a mentalitatilor au devenit omniprezente.

Expozitia va fi deschisa in perioada 3-20 noiembrie la trei galerii din Iasi-” Cupola”(Piata Unirii) , ”T.Pallady” si ”N. Tonitza” (str. Lapusneanu 7-9 ). Vernisajul se va desfasura luni, 3 noiembrie, ora 18, la Galeriile Cupola (Piata Unirii).

Sursa: comunicatul de presă