capsuni

Nenumarate studii, incepand chiar din anii ’90, au aratat ca din ce in ce mai multe cupluri au probleme in a concepe, de vina fiind factorii de mediu, alimentatia, lipsa de miscare si chiar varsta. Din fericire, insa, exista si studii care evidentiaza alimente ce maresc natural fertilitatea.

O astfel de cercetare, a aratat ca un fruct de sezon, capsuna, poate schimba situatia. Acesta mareste nu doar cantitatea de sperma, ci ii imbunatateste si calitatea. Se recomanda consumul a 350 de grame pe zi, cu conditia ca fructul sa fie proaspat.

Acesta cantitate inseamna 200 mgs de Vitamina C, care este un puternic antioxidant ce opreste radicalii liberi sa atace spermatozoizii, protejandu-le astfel ADN-ul.

Un studiu derulat la Universitatea Texas a aratat ca barbatii infertili si-au revenit miraculos dupa 1000 mgs de Vitamina C zilnic. Cantitatea de sperma a crescut in cazul lor cu 60%, fiind si mai putini spermatozoizi anormali.

Acelasi rezultat se obtine numai cu 200 mgs de Vitamina C pe zi, adica mancand 350 de grame de capsuni, chiar daca dureaza mai mult pana cand efectele se vad.

Acest fruct contine si un nivel mare de zinc, care mareste nivelul de testosteron. Consumate de femei, capsunile maresc apetitul pentru sex.

BZI.ro