Cercetatorii au demonstrat inca o data cat de important este aspectul vizual pentru ceea ce mancam sau bem. Gustul poate fi accentuat prin simpla asociere cu o culoare potrivita a ambalajului.
Oamenii de stiinta spanioli si britanici au descoperit ca o cana portocalie face ciocolata calda sa aiba un gust mult mai bun, in timp ce una alba sau rosie nu-i accentueaza aromele.
„Culoarea recipientului in care sunt servite alimentele şi bauturile poate ameliora anumite caracteristici precum gustul sau aroma”, a declarat Betina Piqueras-Fiszman, intr-un comunicat emis de Universitatea Politehnica din Valencia.
Asa ca tot ce trebuie sa faci ca sa te bucuri de cea mai buna ciocolata calda este sa o bei dintr-o cana portocalie.
Cazul ciocolatei calde servite intr-o ceasca portocalie nu este singular. Sucurile cu lamaile par mai gustoase daca sunt ambalate in sticle galbene, in timp ce bauturile racoritoare sunt mai bune in ambalaje albastre. De asemenea, o bautura servita intr-un ambalaj roz pare mai dulce decat este in realitate.
Si in continuare si o reteta de incercat:
De ce anume ai nevoie? Ingredientele unei astfel de bauturi sunt ceva mai multe, insa cu siguranta merita:
- 3/4 cana cacao
- 170 gr ciocolata taiata
- 1/4 cana zahar
- 2 linguri zahar
- 1 1/2 linguri scortisoara
- 1 1/2 linguri extract de vanilie
- 1 lingurita nucsoara macinata
- 1/2 lingurita cuisoare macinate.
Modul de preparare este relativ simplu. Se pun toate ingredientele intr-un blender, si se mixeaza intre 30 de secunde si 1 minut, sau pana se va obtine o pudra fina. Se va adauga apa calda sau lapte pentru a obtine o adevarata bautura de sarbatoare. Se recomanda a fi servita cu frisca si cu fulgi de ciocolata deasupra.