„Dacă s-a amintit că acea carne de porc, care are multă grăsime,nu este sănătoasă şi sunt de acord întru totul, dacă brânzeturile procesate sunt foarte periculoase, bine ar fi să nu se dea niciodată la copii brânză topită, pentru că are o serie de alte ingrediente care nu sunt sănătase, în privinţa legumele şi fructelor, acesta sunt foarte sănătoase, chiar dacă sunt crescute cu tot felul de îngrăşăminte, ele nu au nimic care să ne facă rău”, a declarat Virgiliu Stroescu.

Medicul nutriţionist a precizat că, de exemplu, „dacă roşia arată bine, nu are niciun miros, niciun gust deosebit, este bună. Este bine, însă, să nu mergem la fructele mamut, că sunt prelucrate, într-un fel sau altul şi ar putea să fie nesănătoase, însă nu avem nicio dovadă că nu sunt sănătoase”, a spus Stroescu.

„Periculoase sunt băuturile carbogazoase. În tot sângele nostru sunt 5 grame de zahăr, adică o linguriţă. Dacă într-un singur pahar sunt 12 linguriţe de zahăr, în ce hal se inundă organismul cu glucoză, în afară de substanţele aceleacare dau culoare şi gust şi care nu au nicio legătură cu plantele naturale”, atenţionat nutriţionistul.

Din păcate, nici sucurile care nu conţin zahăr nu sunt sănătoase. „Sunt mai păcătoase, pentru că dulcele acela nu este natural, au nişte substanţe, dovedite, care sunt foarte periculoase pentru organism”, a precizat Virgiliu Stroescu.

Medicul recomandă să bem doar suc de fructe proaspăt, făcut de noi, în casă. „Toate sucurile la sticlă nu sunt sănătoase”.

Expertul este de părere că nicio carne nu este sănătoasă, în ziua de azi. „O carne care pare a fi normal colorată are în ea nitriţi, substanţe care menţin culoarea, această substanţe în sângele nostru face o substanţă periculoasă, cancerigenă. Carnea nu este un aliment sănătos, este foarte gustos, dar dacă are nitriţi şi alte E-uri, alea nu pot fi sănătoase, pentru că se acumulează în om”.

Prin urmare, cele mai sănătoase alimente sunt cele vegetale, arată medicul nutriţionist.

„Plantele au un metabolism incredibil de puternic, astfel că, hrănindu-se din gunoaie şi din bălegar, ele sunt perfect sănătoase”, a explicat Virgiliu Stroescu.