Cauza decesului femeii din Iaşi, la scurt timp după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru mărirea sânilor, a fost, cel mai probabil, o embolie pulmonară, au stabilit medicii legişti.

Medicii legişti ieşeni au făcut, duminică, necropsia femeii care a murit în urma unei intervenţii chirurgicale pentru mărirea sânilor, concluzia preliminară fiind că decesul a fost provocat de o embolie pulmonară.

Potrivit medicilor, este vorba despre o complicaţie care apare frecvent în urma intervenţiilor chirurgicale.

Directorul Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi, Diana Bulgaru, a declarat că analiza probelor biologice în acest caz nu a fost încheiată, fiind efectuat doar examenul macroscopic.

„Rezultatele finale ale necropsiei vor fi cunoscute la începutul săptămânii viitoare”, a mai spus Diana Bulgaru.

Femeia de 30 de ani a fost supusă joi seară unei intervenţii chirurgicale, pentru mărirea sânilor, la o clinică privată din Iaşi, iar după operaţie a intrat în stop cardio-respirator, fiind necesară resuscitarea acesteia.

Ulterior, ea a fost transferată la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, în stare de comă.

Medicul Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi preciza că nu poate spune dacă înrăutăţirea stării de sănătate a femeii se datorează exclusiv intervenţiei chirurgicale la care a fost supusă.

Femeia a fost transferată, vineri seară, în stare de comă la Spitalul de Neurochirurgie de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. În noaptea de vineri spre sâmbătă, pacienta a intrat de câteva ori în stop cardio-respirator, iar în pofida intervenţiei medicilor, a murit în cursul dimineţii de sâmbătă.

Tânăra era mamă a şase copii.

Ea a fost operată la Clinica Omini din Iaşi, fiind la a treia intervenţie de acest gen. Medicul Lucian Popa, cel care a efectuat intervenţia chirurgicală, susţinea că operaţia a decurs fără probleme.

Colegiul Medicilor (CM) Iaşi s-a autosesizat în cazul femeii, preşedintele instituţiei, Vasile Astărăstoae, calificând cazul drept „bizar” şi „ciudat”.

„Se va analiza atitudinea medicilor în fiecare etapă. Trebuie stabilit în ce măsură intervenţia chirurgicală are legătură cu decesul. Oricum, cazul este unul bizar şi curios. Înrăutăţirea stării de sănătate s-a produs din senin, la mai multe ore după intervenţie”, declara, sâmbătă, Vasile Astărăstoae.

El mai spunea că se aşteaptă şi efectuarea necropsiei, care ar putea aduce clarificări asupra cazului, precizând totodată că ancheta Colegiului Medicilor ar putea dura între două săptămâni şi două-trei luni.

Pe de altă parte, Poliţia Iaşi a deschis dosar penal în acest caz, pentru moarte suspectă.

Tânăra care a decedat era soţia lui Belgian Tănase, fratele lui Cosmos Tănase, liderul unui cunoscut clan interlop ieşean.