CE ESTE ECOLOGIA SOCIALA?
Omul modern s-a îndepărtat de natură, astfel încât influența sa asupra lui este minimă și a fost înlocuită cu influența masivă a societății și a tehnologiei. Mediul natural a fost aproape complet înlocuit cu saturare de informații, echipament tehnic și multe altele ceea ce numim binecuvântările civilizației.Odată cu creşterea urbanizării locuitor metropolei se supune la presiuni și ritmul orașului, pierde complet individualitatea.

Ecologia socială  presupune conservarea omului ca individ, menținând sănătatea fizică a fiecărui om aparte și societăţii în ansamblu, indiferent de rezultatele progresul științific și tehnic.

Problema ecologiei nu este doar o problemă de tehnologie, dar şi de cultură socială a societăți. În prezent subiectul ecologiei sociale este un studiu detaliat al mecanismelor de interacțiune dintre societate și mediul natural.

Prin urmare sarcina principală a ecologiei sociale este crearea modalităților eficiente de influențare asupra mediului înconjurător în scopul de a preveni consecințele catastrofale pentru omenire. În cazul în care progresul tehnic este un factor decisiv al impactului negativ asupra ecologiei, anume el, în ciuda agresivităţii sale, este în stare să salveze omenirea de la o criză ecologică globală.

Crearea tehnologiilor inovatoare în procesul de producție cu deşeuri reduse sau fără deşeuri, utilizarea surselor alternative de energie împreună cu mintea umană colectivă, acțiunile bine gândite și coordonate ale guvernelor, societății civile și a proceselor educaționale de orientare ecologica – toate acestea sunt menite să schimbăm orientarea progresul științific și tehnologic în direcția cea bună. Progresului tehnic în abordarea problemelor de societate și de mediu.

Un  proiect interesant este eco-tawn Docsite-Green, situat nu departe de portul canadian Victoria, finalul construcţiei se aşteaptă în cursul acestui an. Designul ecologic se realizează datorită soluţiilor moderne verzi în construcția clădirilor, precum și în domeniul energiei, transporturilor și gestionării deșeurilor.

Structura clădirilor va fi realizată din lemnul extras din pădurile inundate. Fiecare casă va fi echipată cu aparate eficiente energetic și programe speciale, acoperişuri verzi şi monitoare de amprenta de carbon . În eco-tawn nu veţi observa o mașină pe benzină parcată, ci doar mașinile hibride și biciclete. Este prevăzută reciclarea completă a deşeurilor și consumul raţional al apei.

Împreuna putem schimba viitorul!

Sursa: zeleneet.com