Validarea unui cont la pariuri

Pentru a te putea distra online in deplina legalitate trebuie sa respecti anumite reguli simple, iar una din cele mai importante este validarea contului la casa de pariuri aleasa. Afli din acest articol ce trebuie sa stii despre verificarea contului la casele de pariuri online – de ce este necesara, cum parcurgi cu succes aceasta procedura si care sunt documentele de care ai nevoie. Nu este deloc un proces complicat, iar la final vei constata ca iti aduce inclusiv anumite avantaje importante.

De ce trebuie sa iti verifici contul la pariuri?

Imediat dupa infiintarea ONJN (Oficiul National pentru Jocuri de Noroc) au fost implementate reguli de control clare si obligatii legale pe piata jocurilor de noroc online. Fiecare persoana care alege sa isi deschida cont la o casa de pariuri cu licenta ONJN are obligatia de a parcurge procedura de verificare a contului.

O astfel de procedura este numita de catre operatori in mod sugestiv: Know Your Customer – Cunoaste-ti clientul. Procedura de verificare si validare a contului are scopul de a verifica informatiile personale pe care le-ai specificat pe site la inregistrarea contului la casa de pariuri.

Astfel, orice jucator trebuie sa demonstreze ca este major, ca are minim 18 ani impliniti la momentul deschiderii unui cont la un cazino online. Verificarea identitatii permite cazinoului sa cunoasca identitatea clientilor sai, detaliile bancare care demonstreaza ca sunt titularii conturilor si faptul ca au domiciliul in Romania.

Procedura de verificare a contului trebuie efectuata in maxim 30 de zile de la prima depunere sau cel mult 6 luni de la inregistrarea pe platforma de jocuri de noroc, in caz contrar contul tau fiind blocat.

Daca nu ai mai jucat la pariuri sportive pe internet, poti vedea tutorialul Fortuna inregistrare si in doar cateva minute vei avea un cont cu care vei putea paria la una dintre cele mai apreciate agentii din Romania, la care si verificarea contului este o procedura extrem de simpla.

Ce avantaje obtii daca verifici contul de pariuri?

Pentru jucatori, pe langa obligativitate, procedura de verificare a contului aduce si o serie de avantaje, pe care e bine sa le cunosti:

  • Ai acces la toate functionalitatile si beneficiile platformei online, beneficiind de acces oricand la contul tau.
  • Depui absolut orice suma doresti – daca nu ai contul validat, depunerea totala este limitata la 900 RON. Acest aspect te va ajuta mai ales atunci cand beneficiezi de bonusuri de bun venit, caz in care daca depui o suma mai mare de bani vei beneficia automat si de un bonus mai consistent.
  • Poti retrage bani din contul de jucator – acest tip de tranzactie nu se poate efectua daca nu ai contul validat, iar daca vei avea sume castigate nu le poti retrage pana cand nu iti vei verifica contul.
  • Ai prioritate si acces mai rapid la sistemul de asistenta online, unde poti cere ajutorul echipei de suport. Cei care au conturile neverificate raman de regula in coada de asteptare.

Cum iti verifici contul de jucator?

Verificarea contului este o procedura destul de simpla. Operatorul solicita 3 documente din partea clientilor, pe care le analizeaza si apoi, daca totul este in regula, le valideaza contul pe platforma.

De exemplu, sunt anumite agentii de pariuri online care solicita 3 documente diferite pentru verificarea contului, in timp ce la altele sunt suficiente doar 2. Este bine sa stii ca aceste documente trebuie trimise fie scanate, fie fotografiate, aspectul prioritar fiind acela ca informatiile de pe ele sa fie usor de citit.

Iata ce tip de documente vor fi solicitate:

  • Actul de identitate (buletin, carte de identitate, pasaport, permis de conducere) – pentru verificarea identitatii si demonstrarea varstei trebuie sa trimiti casei de pariuri o copie scanata sau o poza a actului tau de identitate
  • Dovada metodei de plata – o copie scanata a cardului bancar fata/verso (este nevoie sa acoperi codul de securitate si o anumita parte din numarul cardului), pentru a demonstra modalitatea de plata utilizata. Trebuie ca orice tranzactie sa fie realizata cu un mijloc de plata propriu, emis pe numele tau. Nu vei putea efectua depuneri sau retrageri pe contul altcuiva. Daca alegi ca mijloc de plata un portofel electronic de tip Skrill, Neteller, Paysafecard, e posibil sa ti se solicite un print screen din cadrul contului tau. De regula, verificarea metodei de plata este necesara la prima retragere din contul deschis la casa de pariuri.
  • Documente pentru verificarea adresei – anumiti operatori solicita copii ale unor documente pentru demonstrarea adresei de resedinta. Exista mai multe tipuri de documente pe care le poti trimite: o copie scanata a unei facturi de utilitati pe numele tau, un extras de cont bancar pe care sa apara adresa si numele tau, o scrisoare cu una dintre institutiile statului (primarie, politie etc.).

Dupa ce aceste documente sunt verificate, daca sunt transmise corect si totul este in regula, contul tau la pariuri va fi validat si vei primi o instiintare in acest sens, iar ulterior vei beneficia de toate avantajele unui cont verificat.