Desi in ultimii ani se vorbeste numai despre seria „Twilight” sau, mai nou, „Fifty Shades Of Grey”, ca fiind cele mai vandute carti la nivel mondial, in ultimii 50 de ani, oamenii au preferat alt gen de literatura, scrie Business Insider.
Scriitorul James Chapman a realizat un top al celor mai citite carti din lume, dupa numarul de exemplare vandute in ultimii 50 de ani.
descărcare
 Dupa cum era de asteptat, Biblia este cea mai vanduta carte din lume, in conditiile in care Crestinismul este cea mai raspandita religie din lume.
Astfel, Biblia s-a vandut in 3,9 miliarde de exemplare in ultimii 50 de ani.
Cartea de pe locul al doilea, desi la o diferenta mare fata de primul, este o surpriza pentru ca este vorba de spreCitate din opera lui Mao Zedong, care s-a vandut in 820 de milioane de exemplare in ultimii 50 de ani.
Al treilea loc este ocupat de seria Harry Potter (J.K. Rowling), care desi a aparut recent s-a vandut pana acum in 400 de milioane de exemplare.
Pe locul al patrulea se situeaza seria Stapanul Inelelor (J.R.R. Tolkien), cu 103 milioane de exemplare vandute, locul cinci este ocupat de Alchimistul (Paulo Coelho), cu 65 de milioane de exemplare, iar pe sase se afla Codul lui Da Vinci(Dan Brown), cu vanzari de 57 de milioane de exemplare.
Urmatoarele pozitii sunt ocupate de Saga Amurg (Stephanie Meyer) – 43 milioane exemplare, Pe aripile vantului (Margaret Mitchell) – 33 milioane, Think and Grow Ritch (Napoleon Hill) – 30 de milioane si Jurnalul Annei Frank – 27 de milioane de carti vandute in ultimii 50 de ani.