Atitudinea este cea mai importantă la prima vedere. Vino încrezător şi cu zâmbetul pe buze la un interviu. Energia ta pozitivă îl va influenţa pe angajator. Dar fă-ţi şi temele: îmbracă-te atent, controlează-ţi gesturile, află cât mai multe despre compania respectivă, pregăteşte-ţi răspunsurile pentru întrebările standard şi pune şi tu întrebări despre firma la care vrei să te angajezi.

Cele mai întâlnite greşeli la interviuri:

1. Să întârzii – indică dezorganizare şi neseriozitate.

2. Să fii arogant – este dovadă de impoliteţe şi nimeni nu vrea aşa ceva în echipă.

3. Să nu te îmbraci corespunzător pentru postul pe care vrei să îl ocupi – ca viitor angajat al firmei respective vei reprezenta imaginea acesteia, vei avea contact cu clienţii etc.; nimeni nu vrea o imagine proastă.

4. Să ceri un salariu mare fără să spui ce ştii să faci – abordează cu tact problema banilor şi pregăteşte-te să argumentezi foarte bine de ce meriţi un salariu mare şi ce valoare poţi aduce firmei care te va angaja.

5. Să bârfeşti – este posibil ca angajatorii să se cunoască între ei şi în plus, nimeni nu are garanţia că nu îţi vei vorbi de rău şi noua firmă.

6. Să consideri că nu mai ai nimic de învăţat – una dintre întrebările standard este care sunt punctele tale slabe sau defectele pe care le ai. Nu zâmbi superior şi răspunde că nu e cazul, pentru că nimeni nu este perfect iar angajatorul va crede că nu eşti în stare să te analizezi obiectiv şi să progresezi.