Prima impresie se face in primele 7 secunde dar se schimbă foarte greu. Pentru cei care lucrează în vânzări, prima impresie poate fi vitală pentru o afacere reuşită. Pentru persoanele de sex opus, prima impresie poate fi începutul unei frumoase prietenii.
Prima impresie nu se datorează lucrurilor pe care le spui (nici nu poţi spune multe în 7 secunde) ci atitudinii nonverbale. 93% din prima impresie o reprezintă gesturile, expresia fetei etc… si doar 7% reprezintă ceea ce spui. Acest articol îţi dezvăluie lucrurile pe care trebuie să le aplici dacă vrei să laşi întotdeauna o primă impresie bună.

5 sfaturi pentru a face o impresie bună:

  1. Stai drept şi priveşte în ochii celuilalt! Persoanele care stau cocosate dau impresia de nesiguranta iar cele care nu te privesc în ochi parcă au ceva de ascuns. Mesajul pe care trebuie sa-l transmiti este de putere si incredere.
  2. Zâmbeşte! Un zambet prietenos si increzator îl poate relaxa pe celălalt şi îl face să simtă că se poate baza pe tine. Ai grijă însă şi la subiectul discuţiei care va urma, nu e tot timpul potrivit să zâmbeşti.
  3. Strângerea de mână trebuie să fie moderată! O strangere de mana slabă este neplăcută şi considerata un semn de slabiciune, in timp ce o strangere de mana prea puternică lasă impresia de lipsă de control sau tendinţă de dominare. O strângere fermă este tocmai potrivită, fiind asociată cu tăria de caracter. Foarte important este ca palma să fie uscată şi curată. Dacă porţi mănuşi, scoate-le. E valabil şi pentru doamne.
  4. Nu întrerupe interlocutorul cand vorbeste! Ştiu, ţi-e groaznic de greu să taci, dar lasă cealaltă persoană sa termine ce are de spus, chiar daca ai un comentariu inteligent pe limbă. Ţine tot de respect să asculţi până la capăt ce are celălalt de spus. În plus, poţi învăţa mai multe lucruri ascultând decât vorbind.
  5. Fii punctual! Întârzierile crează o impresie proastă şi sunt asociate cu lipsa de respect şi neglijenţa. Nimeni nu vrea să se încurce cu persoane care nu îşi pot gestiona corect timpul sau cărora nu le pasă suficient de celălalt.

Desigur că ştii persoane cărora le-ar prinde bine să citească acest articol. Nu te sfii aşadar să îl recomanzi şi prietenilor tăi, apăsând unul din butoanele de mai jos. Plus că face o impresie bună să fii interesat de dezvoltarea ta personală (ca şi de a lor).