Ingrediente:

Pentru blat:

450 gr biscuiti petit sfaramati
1 plic de zahar vanilat cu scortisoara
300 gr unt topit
1 varf de lingurita de cuisoare macinate

Pentru crema:

100 gr fructe de padure
600 gr branza dulce
zahar pudra dupa gust
1 plic de cafea instant
4 oua batute
2 plicuri zahar vanilat

descărcare (7)

Mod de preparare:

Biscuitii sfaramati se amestecata cu mirodeniile, apoi se toarna untul topit. Am amestecat bine cu mana, pana s-a omogenizat. Am pregatit o tava de yena rotunda pe care am uns-o cu unt, am tapetat-o cu hartie de copt, si am pus compozitia de biscuiti in ea. Am intins bine blatul, pe fundul tavii dar si pe margine, sa-i formez bordura. Se da la frigider cca 30 min.
Intre timp se prepara compozitia de branza.
Branza se amesteca bine cu ouale batute, cafeaua si zaharul vanilat. Cand blatul de biscuiti s-a intarit, se toarna compozitia de branza si se da la cuptor incins in prealabil pentru cca o ora si vreo 20 min, in functie de cuptor.
Compozitia trebuie sa fie ferma la suprafata, usor rumena. Se poate face si testul cu scobitoarea.

images (10)Fructele de padure congelate se pun pe foc cu 3 linguri zahar pana si-au lasat zeama si ornam feliile de cheesecake.